Москва очаква, че специалната военна операция в Украйна може да

...
Москва очаква, че специалната военна операция в Украйна може да
Коментари Харесай

Песков: Русия се надява да завърши операцията в Украйна в обозримо бъдеще

Москва чака, че " специфичната военна интервенция " в Украйна може да бъде приключена в обозримо бъдеще , сподели пред кореспонденти представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Така той изясни личните си думи, казани по-рано в изявление за английския ефирен канал Sky News. Тогава представителят на Кремъл декларира, че, Руската федерация се надява, че " в околните дни, в обозримо бъдеще, интервенцията ще реализира задачите си или ще приключи с договаряния сред съветската и украинската делегации ".

В отговор на уточняващ въпрос в петък дали в действителност може да се приказва за " дни ", Песков споделя: " Говорим за обозримо бъдеще ".

Говорейки какво прави вероятни сходни прогнози, Песков отбелязва: " Операцията продължава, задачите се реализират ". " Извършва се основна работа както от страна на военните - във връзка с напредването на интервенцията, по този начин и от страна на договарящите, които са в преговорния развой с украинските сътрудници ", заключи той.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи началото на " " в отговор на апела на водачите на преди малко приетите от Русия самопровъзгласили се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) за помощ. Той тогава съобщи, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, а задачата съгласно него е " демилитаризацията и денацификацията " на страната.

В същото изявление пред Sky News Песков стана първият съветски формален представител който без да прецизира числа.

Той също по този начин съобщи в това изявление, че Русия се радва на доверието на по-голямата част от света и акцентира, че Западът би трябвало да е наясно с обстоятелството, че светът е по-голям от Съединени американски щати и Европейски Съюз .

Говорителят на Путин отхвърли Русия да е направила военни закононарушения в Украйна, като сподели, че " живеем в дни на имитации и неистини ". Той настоя, че цялата обстановка в Буча, където на фотосите се виждат доста убити украински цивилни, е " добре подредена клевета и нищо друго ".

" Ние отхвърляме, че съветските военни могат да имат нещо общо с тези зверства ", сподели той пред Sky News.
 Русия унищожила над 2000 бронирани машини на Украйна
Русия унищожила над 2000 бронирани машини на Украйна

Но съгласно представителя на Кремъл, Москва е понесла и обилни загуби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР