Москва обяви, че затваря консулствата на балтийските държави в Русия

...
Москва обяви, че затваря консулствата на балтийските държави в Русия
Коментари Харесай

Москва затваря консулствата на балтийските държави в Русия

Москва разгласи, че затваря консулствата на балтийските страни в Русия в отговор на сходна мярка от страна на Латвия , Литва и Естония , които осъждат съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес.

Руското външно министерство уточни в изказване, че "оттегля разрешението за работа " на генералните консулства на Латвия , Естония и Литва в Санкт Петербург , обвинявайки също трите си съседки, че дават "военна помощ на режима в Киев ".

Русия затваря също латвийското консулство и канцеларията на генералното консулство на Естония в град Псков , заяви министерството.

Ръководителите и длъжностните лица на консулските представителства на Латвия и Естония са оповестени за "персона нон грата " и би трябвало да изоставен територията на Русия .

През април съветските генерални консулства в Латвия , Естония и Литва бяха затворени по искане на локалните управляващи на фона на съветската инвазия в Украйна . Повече от двеста съветски дипломати бяха експулсирани при започване на април от страни от Европейския съюз, на което Москва отговори с реципрочни ограничения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР