Москва обяви, че затваря консулствата на балтийските държави в Русия

...
Москва обяви, че затваря консулствата на балтийските държави в Русия
Коментари Харесай

Русия затваря консулствата на балтийските държави на своя територия като наказателна мярка

Москва разгласи, че затваря консулствата на балтийските страни в Русия в отговор на сходна мярка от страна на Латвия, Литва и Естония, които осъждат съветската инвазия в Украйна, предава Българска телеграфна агенция, като се базира на AFP.

Руското външно министерство уточни в изказване, че " отдръпва разрешението за работа " на генералните консулства на Латвия, Естония и Литва в Санкт Петербург, обвинявайки също трите си съседки, че дават " военна помощ на режима в Киев ".

Русия затваря също латвийското консулство и канцеларията на генералното консулство на Естония в град Псков, заяви министерството.
Ръководителите и длъжностните лица на консулските представителства на Латвия и Естония са оповестени за " личност нон грата " и би трябвало да изоставен територията на Русия.

През април съветските генерални консулства в Латвия, Естония и Литва бяха затворени по искане на локалните управляващи на фона на съветската инвазия в Украйна. Повече от двеста съветски дипломати бяха експулсирани при започване на април от страни от Европейския съюз, на което Москва отговори с реципрочни ограничения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР