Москва обяви, че обучението на новомобилизирани резервисти е започнало в

...
Москва обяви, че обучението на новомобилизирани резервисти е започнало в
Коментари Харесай

Русия вече тренира резервисти в Крим и Калининград

Москва разгласи, че образованието на новомобилизирани резервисти е почнало в цяла Русия, в това число в Ростовска област на границата с Украйна и на Кримския полуостров, анексиран през 2014 година, оповестява " Ройтерс ".

Руското Министерство на защитата рапортува в " Телеграм ", че  военните тренировки са почнали и в Калининград - ексклав, граничещ със страните членки на НАТО Полша и Литва.

От ведомството показват, че в Ростов, където съветските сили се събраха, преди да нахлуят в Украйна на 24 февруари, целият персонален състав към този момент е " екипиран с нужното облекло, получил е оръжия и е почнал образование по пукотевица ".

Миналата седмица президентът Владимир Путин подреди от Втората международна война насам, която може да изпрати още стотици хиляди мъже да се борят в Украйна.

В Калининград, където огромното военно наличие на Русия включва ракети, способни да носят нуклеарен заряд, е почнало образование в базата на Балтийския флот.
 Повече от 194 хиляди руснаци са избягали в прилежащите страни от мобилизацията
Повече от 194 хиляди руснаци са избягали в прилежащите страни от мобилизацията

Доброволци раздават топла храна в Казахстан

" Призованите от запаса жители възвръщат уменията си за работа и поддръжка на въоръжение, военна и специфична техника " , оповестяват от министерството.

Допълва се, че са били извършени и курсове за възстановяване на уменията за пукотевица и подготовка на военния личен състав за " уверени дейности на бойното поле ".

По данни на ведомството към 2000 резервисти към този момент са получили оръжие в Крим - украинския полуостров, който Москва завладя през 2014 година и в този момент смята за част от Русия.

Обявената готовност накара хиляди руснаци в боеспособна възраст, с цел да избегнат да бъдат изпратени на фронта в Украйна.
 Турска телевизия: Може ли мобилизацията в Русия да реализира задачите си
Турска телевизия: Може ли мобилизацията в Русия да реализира задачите си

Моралът на съветската войска ще реши изхода от войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР