Москва обяви, че ако санкциите срещу страната бъдат преразгледани, руските

...
Москва обяви, че ако санкциите срещу страната бъдат преразгледани, руските
Коментари Харесай

Москва омекна: Ще отворим украинските пристанища, ако санкциите бъдат преразгледани

Москва разгласи, че в случай че глобите против страната бъдат преразгледани, съветските управляващи биха могли да отговорят на апела на шефа на Световната стратегия по прехраната (ФАО) към Организация на обединените нации Дейвид Бийзли и да отворят украинските пристанища, с цел да може износът на зърно да бъде обновен, съобщи Ройтерс, като се базира на организация " Интерфакс ".

Вчера Бийзли се обърна към съветския президент Владимир Путин със следните думи: " Ако въобще имате сърце, отворете тези пристанища ". По думите му стратегиите на ФАО изхранват 125 милиона души по целия свят, а 50 на 100 от употребяваното за задачата зърно идва от Украйна.

" Не е нужно просто да се обръщате към Русия, а да погледнете по-дълбоко в целия комплекс от аргументи, довел до сегашната продоволствена рецесия, и преди всичко към глобите, наложени от Съединени американски щати и Европейски Съюз, които пречат на естествената търговия и засягат артикули като зърно, торове и други ", отговори на апела на Бийзли съветският зам.-външен министър Андрей Руденко, представен от " Интерфакс ".

От началото на съветската инвазия Украйна пренасочи износа си на зърно по суша, само че превозените по този метод размери са в пъти по-малко от опциите на пристанищата в Черно и Азовско море, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР