Москва обеща своята пълна подкрепа“ за севернокорейския лидер Ким Чен

...
Москва обеща своята пълна подкрепа“ за севернокорейския лидер Ким Чен
Коментари Харесай

Руският министър Лавров приветства задълбочаването на връзките при посещението в Северна Корея

Москва даде обещание своята „ цялостна поддръжка “ за севернокорейския водач Ким Чен Ун, сподели съветският външен министър Сергей Лавров.

Г-н Лавров, който е на публично посещаване в Северна Корея, също благодари на страната за поддръжката й в Украйна.

Продължаващото му пътешестване слага началото на допустимо посещаване в страната от президента Владимир Путин.

Миналата седмица Съединени американски щати споделиха, че Северна Корея е почнала изпращане на огромни колета оръжие до Русия за потребление в Украйна.

Двудневното посещаване на господин Лавров е след дългодневното посещаване на господин Ким в Русия през септември - първото му пътешестване в чужбина след пандемията - където той се срещна Г-н Путин ще разиска „ благоприятни условия “ за военно съдействие.

Ким Чен Ун удължава визитата си в Русия с няколко дни Ким Чен Ун демонстрира ракети на съветския Шойгу

По-рано през юли съветският министърът на защитата също посети Северна Корея и му бяха показани най-новите оръжия на страната, в това число междуконтиненталната балистична ракета Hwasong. цялостна поддръжка " за господин Ким и упрекна Съединени американски щати и техните съдружници в отприщване на " война против Руската федерация ". договореностите, направени при срещата на господин Путин и господин Ким предишния месец, само че не даде повече детайлности.

Не е ясно дали господин Лавров ще се срещне с господин Ким по време на сегашния си мандат пътешестване, както направи при последното си посещаване в Пхенян през 2018 година

Въпреки това Вашингтон предизвести, че Москва купува оръжия от Пхенян за войната си против Украйна и сподели всяка помощ от Севера би нарушила резолюциите на Организация на обединените нации.

В петък Съединени американски щати разгласиха разследваща информация и доказателства, които съгласно тях демонстрират, че прехвърлянето на муниции и артилерия към този момент е почнал.

Сателитни изображения демонстрират, че 300 контейнера са били изпратени от севернокорейското пристанище Нанджин до Дунай на източното крайбрежие на Русия при започване на септември и по-късно превозени до боен склад покрай Тихорецк, покрай украинската граница.

Москва ще се интересува от севернокорейските оръжия заради тяхната съгласуемост с съветските оръжейни системи, споделиха специалисти по-рано пред BBC.

Северна Корея има огромен ресурс от оръжия заради неразрешения си спор с Юга. Двете страни механически към момента са във война.

Международните наказания и пандемичните ограничавания - които започнаха да се разхлабват едвам в последно време - оставиха стопанската система на Северна Корея в извънредно положение, като в страната липсват съществени неща като храна и медикаменти.

Някои анализатори считат, че господин Ким е изискал филантропична помощ по време на хипотетичната оръжейна договорка с Русия през септември. Все отново някои считат, че Пхенян може да не е податлив да съобщи прекалено много муниции поради относителната липса на запаси.

През последните шест месеца и Северна Корея, и Русия дадоха обещание да задълбочат връзките между тях, защото и двете страни стават все по-изолирани на международната сцена.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР