Москва няма смисъл да води диалог със стендъп комика, проблемът

...
Москва няма смисъл да води диалог със стендъп комика, проблемът
Коментари Харесай

Мирни преговори за Украйна? Това е невъзможно!

Москва няма смисъл да води разговор със стендъп комика, казусът е в договарянията сред Русия и Запада

С началото на безперспективното ориентиране на по-голямата част от въоръжените сили на Украйна на десния бряг на Украйна в посока Херсон в солидната западна преса се появиха внимателни известия за вероятни мирни договаряния сред Киев и Москва в края на годината или при започване на 2023 година

Военните анализатори приказваха намерено: тактическият триумф освен няма да стане стратегически (генерал Залужни няма задоволително сили и средства за това), само че ще се трансформира при започване на пагубно зимно-пролетно нахлуване на съветските въоръжени сили във всички направления за ВСУ. Бяха посочени даже датите на началото му - в интервала сред 4 и 15 декември.

Наблюдатели на огромни задгранични и европейски вестници свързват новата обстановка с осъзнаването от страна на администрацията на Байдън на обстоятелството, че в переспектива украинската хунта няма късмет за военна победа.

Протакането на военните дейности за неопределен срок не е в полза на Съединените щати. Доставките на оръжие за Киев изчерпват сериозните ресурси от високоточно и стандартно оръжие. Офисът на „ Банковая “ изисква от ден на ден от тях, като пътьом проси гориво за коли, храна, зимни униформи, медикаменти и впрочем – всичко в несметни количества.

На Белият дом старателно се предлага, по-специално от някогашния почитан чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ Фред Флиц, да се принуди Украйна да стартира разговор с Русия. В противоположен случай украинското „ робство “ може да виси постоянно на врата на Съединени американски щати. За същото приказват и военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете, и министърът на защитата Лойд Остин.

Вашингтон наподобява схваща, че Америка е стигнала рисково надалеч в борбата си с Руската федерация. Дълбоката страна обаче надали ще разреши натискането на спирачките.

Първо, Вашингтон не извърши изцяло проектите си за Москва. Русия към момента е мощна, няма протестни настроения, не се чака промяна на властта. Второ, след киевския Майдан Америка подхранва антируския план. Има триумфи: Украйна стана де факто член на НАТО, военно-промишленият комплекс на Съединени американски щати процъфтява, връзките сред Европейския съюз и Русия се объркаха, Съединени американски щати имат опция да дефинират политиката на страните от Европейски Съюз.

Малко евентуално е те да имат намерение да разпилеят несъмнените си стратегически триумфи в чужбина. Опасно е да се има вяра на думите за света, които идват оттова. Америка е мамила доста пъти, ще мами и този.

Америка в Украйна не се нуждае от мир, а от пауза, с цел да насити въоръжените сили на Украйна с оръжия. Този развой в никакъв случай не е преустановяван. Например на 28 ноември Ройтерс заяви, че Пентагонът обмисля предложение от Boeing за доставка на евтини точно управляеми ракети за удари по Русия. Киев може да получи първите партиди напролет на 2023 година

Тоест, Белият дом има намерение да реши по един или различен метод стратегическия пъзел, наименуван " победа на Украйна на бойното поле в интерес на Съединени американски щати ". Киев няма да загуби поддръжката на Запада при никакви условия, защото провалянето на " Анти-Русия " ще бъде провалянето на Америка и на целия групов Запад.

Това не може да се допусне. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на 21 ноември на съвещание на Парламентарната асамблея на Алианса в Мадрид още веднъж „ отметна “: „ Искаме спокойно решение, което ще бъде задоволително за Украйна, и това се дефинира от триумфа на бойното поле. Следователно НАТО би трябвало да продължи да уголемява доставките на оръжия. “

Те споделят, че две трети от страните в блока (общо 30) са изчерпали арсеналите си. Генералният секретар не отхвърля, че поддръжката на Киев коства скъпо. Като последовател на „ укрепването на позицията на Украйна на масата за договаряния “, той означи в изявление за немския вестник Welt am Sonntag на 27 ноември:

„ Нарастващите сметки за храна и електричество значат сложни времена за множеството европейци, само че всички ние би трябвало да увеличим помощта към Украйна. Това ще й помогне да отбрани правото си на самозащита. Най-добрият метод да подкрепим мира е да подкрепим Киев. И защото вероятността за финансиране на военните разноски на Киев без Съединените щати е пагубно нещо, членовете на алианса не спориха със Столтенберг.

НАТО е съизвършител в закононарушенията на киевската хунта. Това изказване направи съветското външно министерство в отговор на думите на Столтенберг за увеличение на производството на нужните на Украйна муниции от руски вид. Няма причина да се надяваме на мирни начинания на алианса.

Киев е привързан към словесния баланс: „ Не би трябвало да се съгласяваме с нещо, което не можем да подкрепим, само че би трябвало да има някакъв настоящ развой за преустановяване на спора. “ Кабинетът на президента оповестява: спонсорите ще простят всевъзможни дейности, като се изключи независими договаряния с Москва. Има всички учредения да не бързаме, продължавайки да доим съдружниците.

На Банковая се оформя концепцията за връщане на Крим. На 28 ноември в изявление за The Economist някогашният главнокомандващ на украинските ВДВ генерал-лейтенант Михаил Забродски приказва за проектите за връщане на полуострова до 2023 година: „ Подготовката за съответната интервенция е в ход “.

Между другото, НАТО се притеснява от допустимо нахлуване на въоръжените сили на Украйна против Крим, защото сходна интервенция е доста евентуално да докара до забележителна ескалация на въоръжения спор.

В най-широк смисъл въпросът не е в силата и степента на външен напън върху Украйна от Запада. „ Анти-Русия ” управнически и институционално не може да води през днешния ден мирни договаряния. След Майдана в страната се образува гъста мрежа от идеологически институции на бандеровците, които подчиниха държавните органи. Общественото схващане на хората е тотално деформирано.

Няма смисъл Москва да води разговор със стендъп комика. Проблемът е в договарянията сред Русия и Запада.

Армията в СВО към момента не е изпълнила дилемите по денацификация и демилитаризация. Без това не може да се чака стабилизация в Украйна в стратегическа вероятност. Запазването даже на дребен анклав на настоящия киевски режим в условния Карпатско-Закарпатски район ще се трансформира в непрекъснат източник на провокации, бойкот и тероризъм.

Ако военните спрат, за управлението на Руската федерация ще бъде мъчно да изясни на руснаците за какво е пролята толкоз доста кръв на югоизток. В осведомителното поле враговете на Русия към този момент се пробват да обезценят това, за което армията умира по време на СВО. Отклонението от задачите на интервенцията освен ще им даде козове, само че и ще сложи Русия на колене в очите на всички вражески страни.

Всякакви договаряния на този стадий са загуба на стратегическа самодейност и демонстрация на уязвимост. Диалогът ще стане вероятен едвам след цялостното проваляне на режима в Киев и установяването на надзор върху цялата територия на някогашната Украинска ССР до Чоп. И това ще са договаряния на силата.

Ще изхождаме от обстоятелството, че Кремъл схваща общата обстановка доста по-добре от създателя на публикацията. Неслучайно на 26 ноември външният министър Сергей Лавров сподели: украинците заслужават да живеят в другарство до своите славянски братя и „ украинският народ ще бъде освободен от неонацистките управници “.

В същия ден по време на среща с майките на военнослужещи съветският президент Владимир Путин съобщи: Русия би трябвало да реализира задачите си в специфична военна интервенция в Украйна „ без подозрение “. Само тогава можем да стартираме разговор с опозорения Запад и другарски настроения Китай за бъдещата архитектура на интернационалната сигурност при взаимноизгодни условия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР