Москва няма да преустанови военните си действия срещу Украйна, докато

...
Москва няма да преустанови военните си действия срещу Украйна, докато
Коментари Харесай

Москва няма да преустанови военните си действия, докато води мирни преговори с Киев: Песков

Москва няма да прекрати военните си дейности против Украйна, до момента в който води мирни договаряния с Киев, съобщи президентският представител Дмитрий Песков пред публицисти в понеделник.

" Виждате ли, паузата в интервенцията, всяка пауза, се употребява от националистическите елементи за прегрупиране, за продължение на офанзивите против съветските военни ", изяснява служителят. Той твърди, че съветските войски в Украйна са имали подобен опит " неведнъж.

 

По време на съвсем едномесечната офанзива против Украйна Русия неколкократно разгласи преустановяване на огъня, заявявайки, че прекъсването на сраженията на фронта ще разреши на цивилното население да се изтегля от засегнатите региони и да се достави филантропична помощ в украинските градове, обхванати от военните дейности.

Москва и Киев неведнъж се упрекваха взаимно за хипотетични нарушавания на споразуменията за преустановяване на огъня в разнообразни елементи на страната. Русия съобщи, че съгласно нея украинското държавно управление не управлява изцяло своите елементи, в чиито редици има радикални националисти. Според Москва тези сили са решени да се бият до дъно и не се двоумят да държат цивилни като жив щит и да подкопават по различен метод напъните за попречване на жертви.

 

Воюващите страни са провели няколко кръга от мирни договаряния и съгласно известията са постигнали прогрес в правенето на взаимно задоволително съглашение, само че до момента не са го постигнали.

 

 

 Снимка: CNN
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР