Москва не води дипломация чрез Twitter и не съветва американските

...
Москва не води дипломация чрез Twitter и не съветва американските
Коментари Харесай

Кремъл размаха пръст на САЩ: Дипломация чрез Twitter не водим, с коментарите си Тръмп само влошава ситуацията

Москва не води дипломация посредством Twitter и не поучава американските управляващи да утежняват обстановката в Сирия. Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

" Ние сме последователи на сериозните подходи и имаме вяра, че е значимо да не се вършат стъпки, които биха могли да навредят на така и така нестабилното състояние, " - сподели Песков пред кореспонденти.

Говорителят на Путин също акцентира, че Съединени американски щати се пробват да употребяват " фиктивен предлог ", с цел да атакуван Сирийската арабска република.

В сряда американският президент написа в Twitter, че Русия би трябвало да се приготви за ракетна офанзива против Сирия. Оръжията, които Вашингтон употребява, ще бъдат " положителни, нови и умни ", сподели стопанинът на Белия дом.

Ескалирането на напрежението към Сирия се случи на фона на информацията за потреблението на химическо оръжие в сирийския град Дума. Западните страни упрекнаха Дамаск за случая.

Американските управляващи оповестиха, че изследват опцията за " боен отговор " на дейностите на държавните сили. В понеделник Доналд Тръмп съобщи, че ще вземе решение по отношение на ограниченията против управляващите през идващите 48 часа.

В същото време, съветският Център за помиряване на воюващите страни (TSPVS) отхвърли информацията по отношение на потреблението на химически оръжия в Източна Гута. Експерти от организацията посетиха мястото на хипотетичния случай и не откриха следи от токсини. В локалните лечебни заведения, съгласно CPVC, няма и пациенти със признаци, присъщи за отравяне с токсични сътрудници.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР