Москва не вини президента Доналд Тръмп за липсата на подобрение

...
Москва не вини президента Доналд Тръмп за липсата на подобрение
Коментари Харесай

Путин: Не виним Тръмп за липсата на напредък в отношенията САЩ - Русия

Москва не вини президента Доналд Тръмп за неналичието на усъвършенстване в американско-руските връзки, макар предизборното му заричане, сподели съветският президент Владимир Путин в изявление за арабскоезични малките екрани, представено от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Знаем, че в предходната си предизборна акция той се изрече в поддръжка на нормализиране (на връзките сред Съединени американски щати и Русия), само че това за жал още не се е случило. Ние обаче нямаме искания, тъй като виждаме какво става във вътрешната политика на Съединени американски щати ", сподели Путин в изявлението за Ал Арабия, Скай нюз Арабия и арабскоезичния канал на РТ.

Вътрешнополитическият дневен ред не разрешава на Тръмп да предприеме стъпки към фрапантно възстановяване на двустранните връзки, сподели Путин и добави, че Москва ще работи с всяко държавно управление на Съединени американски щати в степента, която желае Вашингтон.

Иранската ракетна стратегия би трябвало да се преглежда настрана от нуклеарната му стратегия, съобщи Путин.

" Възможно е да се разисква иранската ракетна стратегия и би трябвало да го създадем. Ракетната стратегия обаче е едно нещо, а нуклеарната стратегия е друго ", сподели той.

Путин съобщи, че Иран би трябвало да се придържа " към буквата и духа " на нуклеарното съглашение от 2015 година Той добави, че другите страни би трябвало да почитат ползите на Иран и че Русия ще сътвори условия за възстановяване на връзките на Иран със прилежащите му арабски страни, съобщи ТАСС.

Новата конституция на Сирия би трябвало да подсигурява правата на всички етнически и религиозни групи, сподели Путин. Той означи, че сирийците реагират позитивно на разположените в страната съветски бойци и военна полиция и че множеството съветски военни служители на реда в Сирия са мюсюлмани от съветския Северен Кавказ.

Путин изрази мнение, че е време да бъде възобновено участието на Сирия в Арабската лига, замразено през ноември 2011 година

" Струва ми се, че е време Сирия да се върне в фамилията на арабските нации, да се върне в Арабската лига ", сподели Путин и увери, че Русия ще помогне с всичко допустимо за нормализиране на ситуацията в Сирия.

Руското разузнаване не знае кой стои зад офанзивите над саудитски петролни съоръжения на 14 септември, продължи президентът. " Още на идващия ден разговарях с ръководителите на външното ни разузнаване и на нашето министерство на защитата. Не, не знаем. Няма в този момент да разясня кой би трябвало да знае това, с цел да не обидя никого, само че ние нямаме никаква достоверна информация по този въпрос ", сподели Путин и означи, че иранският президент Хасан Рохани го е уверил, че Иран няма нищо общо с тези офанзиви, за които поеха отговорност йеменските бунтовници хуси. Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Франция, Англия и Германия обаче обявиха, че отговорност за офанзивите носи Иран.

Путин изрази удовлетворение от икономическите връзки на Русия със Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, само че добави, че има доста вероятности за още по-добро съдействие. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР