Москва не изключва прекъсване на отношенията с ЕС, ако Брюксел

...
Москва не изключва прекъсване на отношенията с ЕС, ако Брюксел
Коментари Харесай

Русия заплаши, че ще прекъсне отношения с ЕС, ако Брюксел въведе нови санкции

Москва не изключва спиране на връзките с Европейски Съюз , в случай че Брюксел вкара наказания , които ще основат риск за чувствителни браншове на съветската стопанска система. Това съобщи тази заран съветският министър на външните работи Сергей Лавров в ефира на YouTube-канала “Соловьов LIVE ”.

Това би се случило, в случай че управляващите в страната виждат още един път, „ че в някоя област се натрупват наказания , които основават риск за нашата стопанска система, в това число в най-чувствителните области ”.

„ Да, ние не желаеме да се изолираме от света, само че би трябвало да бъдем подготвени за това. Ако искаш мир, готви се за война ”, цитира Лавров известната латинска максима.

Отношенията сред Русия и Европейския съюз през последната седмица се изостриха, когато по време на визитата на Жозеп Борел в Москва съветското външно министерство разгласи, че гони трима непознати дипломати поради присъединяване им в митинги в отбрана на Навални.

Това провокира рецензия от страна на Европейския съюз, Съединени американски щати и Англия. Берлин, Варшава и Стокхолм оповестиха, че на реципрочна основа ще изгонят трима съветски дипломати. Върховният комисар на Европейски Съюз по външни работи Жозеп Борел упрекна управляващите в Русия в липса на подготвеност за разговор. Според него, Европа и Русия се движат в разнообразни направления. Той съобщи, че Русия вижда в демократичните полезности опасност за съществуването си. Борел има намерение да предложи въвеждането на наказания против Русия , като този въпрос ще бъде разискван от външните министри на държавите-членки на Европейски Съюз на 22 февруари. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР