Москва не иска някой да поставя Сърбия пред избор "или

...
Москва не иска някой да поставя Сърбия пред избор "или
Коментари Харесай

Москва: Надяваме се, че Сърбия няма да бъде принудена да избира между Русия и ЕС

Москва не желае някой да слага Сърбия пред избор "или Европейски Съюз, или Русия ". Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Това бе нейният коментар на изказване на сръбския министър председател Ана Бърнабич, че в случай че бъде принудена да избира сред участието в Европейския съюз и връзките с Русия, Сърбия ще избере Европейски Съюз.

Това е суверенно право на Сърбия. Но ние откровено желаем никой да не слага нито Ана, нито който и да било пред избор: или-или. Оптимално е да бъдете и с едните, и с другите. Това е потребно и безвредно от позиция на личните ви ползи, сподели Захарова в Москва.

Бърнабич направи своето изказване на 4 юли в изявление за организация Блумбърг. На въпрос дали Белград ще продължи да отхвърля въвеждането на наказания против Русия, тя отговори, че не може да обещае това.

По-рано Бърнабич отхвърляше опцията за антируски наказания и се застъпваше за положителни връзки с Москва, отбелязва ТАСС.



Кандидатурата на прозападно ориентиранат Бърнабич за министър председател бе препоръчана от президента Александър Вучич, който й поръча да укрепва връзките с Европейски Съюз, Русия, Китай и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР