Москва не е на същия път като руснаците, избягали от

...
Москва не е на същия път като руснаците, избягали от
Коментари Харесай

В Русия заговориха за изпращане в ГУЛАГ на руснаци, подкрепили Украйна

Москва не е " на същия път " като руснаците, избягали от страната след нашествието в Украйна и. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Той обаче посочи, че такива хора са малцинство.

Коментарът му идва, откакто през вчерашния ден ръководителят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин предложи руснаците, които поддържат Украйна, само че желаят да се върнат в страната си, да бъдат изпратени в район в Далечния изток на Русия, прочут със своите затворнически лагери ГУЛАГ от времената на Сталин.

Володин съобщи пред депутатите, че тези, които са напуснали Русия и са приветствали украинските офанзиви с дронове и ракети против родината си, би трябвало да схванат, че към този момент не са добре пристигнали в Русия и настоя те да бъдат изпратени в Магаданска област, в случай че се върнат.
 Русия планува затвор за отбягване на готовност
Русия планува затвор за отбягване на готовност

Глоба до половин милион рубли или отнемане от независимост до пет години

За руснаците Магадан е синоним на ГУЛАГ - мрежа от лагери за насилствен труд, където руснаците са били употребявани като плебеи при руския деспот Йосиф Сталин.

Относно това предложение Песков разясни, че Володин е имал поради тези, които " заемат очебийно антируска позиция и застават на страната на режима в Киев ".

" Да, в действителност, не сме на веднъж с тези хора ", удостовери той.
 Economist: Отмъстителната власт на Русия
Economist: Отмъстителната власт на Русия

Путин не вземал пленници

Той обаче акцентира, че други, които са напуснали страната и които дефинира като хора, които свободно избират къде да живеят във всеки един миг, съставляват " по-голямата част " и постоянно са добре пристигнали да се върнат в Русия.

" Разбира се, тези хора постоянно, без значение от всичко, имат своята татковина - Русия. И тя постоянно ще ги чака ", увери Песков.

Решението на Русия да изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари предходната година и последвалата накараха си, макар че точният им брой не е явен.
 Кремъл укори предателите, подготвени да продадат Русия, с цел да се отърват от глобите на Запада
Кремъл укори предателите, подготвени да продадат Русия, с цел да се отърват от глобите на Запада

Някои съветски предприемачи възприемали антируска позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР