Москва настоява Берлин да признае официално блокадата на Ленинград и

...
Москва настоява Берлин да признае официално блокадата на Ленинград и
Коментари Харесай

Русия поиска Германия да признае блокадата на Ленинград за акт на геноцид

Москва упорства Берлин да признае публично блокадата на Ленинград и други закононарушения на Третия райх против народите на Съюз на съветските социалистически републики като акт на геноцид. Това се споделя в нота на съветското посолство в Германия, заяви РИА Новости.

„ Руската страна отбелязва спорния темперамент на метода на немската страна към въпроса за формалното признание на закононарушенията против човечеството, осъществени от Германия в предишното, като актове на геноцид “, се споделя в документа.

Дипломатическата задача напомня, че Берлин е признал закононарушенията от епохата на Колониализма за геноцид, само че това към момента не е направено във връзка с дейностите против народите на Съюз на съветските социалистически републики по време на Втората международна война.

Руските дипломати означиха, че са се срещнали с формалното изказване на немското външно министерство от 27 януари по случай 80-ата годишнина от повдигането на блокадата на Ленинград, където Германия удостоверява историческата си отговорност за едно от най-ужасните закононарушения против човечеството.

В същото време в този документ се мълчи за дългогодишните претенции на Москва за разширение на филантропичните заплащания, направени „ извънредно за оживелите от блокадата евреи, за всички живи оживели “.

Обсадата на Ленинград стартира на 8 септември 1941 година и продължава съвсем 900 дни. През това време, съгласно разнообразни източници, са починали от 400 хиляди до 1,5 милиона души. Голямото болшинство - от апетит.

Руската страна счита за недопустимо позоваването на обстоятелството, че този въпрос сякаш е решен посредством погашение на репарации след Втората международна война.

„ По принцип не може да има правна връзка сред следвоенните репарации и възобновяване на човешката правдивост във връзка с всички оживели от обсадата на Ленинград, без значение от тяхната народност “, акцентират от посолството.

В документа се акцентира, че немските управляващи " от десетилетия постоянно изплащат компенсации на някогашни бойци от Третия райх, членове на SS и колаборационисти, в това число легионери от испанската Синя дивизия, взели директно присъединяване в обсадата на Ленинград ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР