Москва набира работници мигранти от Централна Азия, за да се

...
Москва набира работници мигранти от Централна Азия, за да се
Коментари Харесай

Лондон: Москва се опитва да примами мигранти да се бият в Украйна

Москва набира служащи мигранти от Централна Азия, с цел да се бият във войната ѝ против Украйна, оповестяват английски разследващи служби, съобщи ДПА.

В ежедневната си разследваща сводка за войната в Украйна английското министерство на защитата оповестява, че съветски военни вербовчици " са посещавали джамии и имиграционни служби ", с цел да се насочат към служащи мигранти от Централна Азия в Русия.

" В имиграционните служби чиновници, които приказват таджикски и узбекски, постоянно се пробват да вербуват мигранти ", съобщи министерството в Twitter.

Те даже им предложили " интензивен метод за приемане на съветско поданство от шест месеца до една година, вместо нормалните пет години ".

Очевидно вербовчиците примамват служащите като употребяват финансови тласъци. Предлагат се бонуси на стойност 2390 $ и заплати до 4160 $ на месец.

Според английски специалисти от разузнаването новобранците евентуално ще бъдат изпратени да се борят на фронтовата линия като част от опита на Русия да реализира задачата от набирането на 400 000 доброволци, които да се бият в Украйна.

Лондон допусна, че съветското държавно управление " съвсем несъмнено се стреми да отсрочи всяка нова открита наложителна готовност за допустимо най-дълго време ", като се има поради, че последната вълна на наборна военна работа беше необятно непопулярна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР