Москва като поличба. Гори Москва - привет на Европа На

...
Москва като поличба. Гори Москва - привет на Европа На
Коментари Харесай

Гръмкият ход на газта, съдбата на транзитните държави и послушните хора

Москва като прокоба. Гори Москва - поздрав на Европа

На 13 април 2022 година съветският крайцер Москва, носещ името на столицата ни, се възпламени и потъна. Не бих предложил на известни русофоби да се радват на това, по-скоро в противен случай. Обяснявам за какво. През 1382 година Тохтамъш, ханът на Златната орда, завладя Москва с взлом и я изгори. Няколко години по-късно Златната Орда е унищожена от великия Тамерлан, а Москва стартира да нараства по територия и мощност и да се трансформира в Руското царство. През 1612 година, когато националната милиция, водена от Минин и Пожарски, гони поляците и предателите всред болярите от Москва, тогава, несъмнено, градът също е в огън и обхванат от звуците на пукотевица и проблясването на саби. В резултат на това Руското царство се усилва по мярка и се трансформира в Руската империя.

През 1812 година Москва, в която нахлува Великата войска на Наполеон, още веднъж изгаря. В резултат на това две години по-късно съветската войска беше в Париж и Руската империя още веднъж стартира да се разраства териториално.



През 1941 година Москва е подложена на масирани немски бомбардировки, само че не изгаря и оцелява, изгорени са най-вече покрайнините, в това число в региона на Белоруската жп гара. В резултат нашата войска стига Берлин през 1945 година и Съветският съюз придобива нови територии, в това число част от Източна Прусия, в този момент Калининградска област. Затова след гибелта на крайцера Москва по-умните на Запад към този момент се напрегнаха в очакване на следствията.



Как кръвта се обръща в пари

Ако някой си мисли, че Западът доставя оръжие и муниции на Украйна, с цел да победи Русия, то този човек надълбоко се лъже. На първо място, оръжията се доставят когато и да е, с цел да се печелят пари, а в този случай също се икономисва от изхвърлянето на остарели оръжия и муниции с изминал период на предпазване.

Трябва да се напомни, че сега, когато от една страна държавното управление на Съединени американски щати доставя на Съветския съюз по ленд-лизинга оръжия, танкове, самолети, лодки, коли и материали, нужни на руската промишленост, въпреки това те доставят на нацистка Германия мотори за бомбардировачите Junkers и гориво за самолети и подводници, а немският цех Opel, който създава военна техника, е бил благосъстоятелност и финансиран от General Motors. С други думи, и Съюз на съветските социалистически републики, и Германия заплащат на американците. И не е имало скрупули за обстоятелството за доставките на нацистите, с които американците са се сражавали.

По време на Студената война Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики избълваха голямо количество оръжия, всички хранилища за муниции бяха цялостни до краен лимит. И след края на Студената война страните продаваха всичко това по света дълги години.

При Обама американските мини започнаха да летят по Израел, т.к. арабите свършиха руските муниции. Изпращайки остарели муниции, военно-индустриалният комплекс стартира да получава поръчки за попълване на хранилища и да печели пари от това.

Той обаче не може бързо да извършва поръчките, т.к. през последните тридесет години на мир огромен брой военни индустриални мощности бяха отстранени. С други думи, самите европейски армии, които са членки на НАТО, не са подготвени за независими военни интервенции през идващите пет години. Дори американците доставиха 30 % от личните си ПЗРК Stinger в Украйна и не могат бързо да ги попълнят.

Между другото, генералите от Пентагона към този момент се чудят по какъв начин Украйна в действителност е използвала тези ракети, тъй като има огромни съмнения, че не са стигнали до войските, а са препродадени на трети страни. Говори се, че някои от тези Стингъри към този момент са се появили в ръцете на палестинците и кюрдите.

Ако към тези стотици изчезнали Стингъри прибавим стотиците, останали в Афганистан, тогава няма ярко бъдеще за интернационалните въздушни пътувания.

Навсякъде по света, когато и да е, десетки цивилни самолети могат да бъдат свалени от незнайни терористи. И в този момент какво да вършим с цялото това благополучие? Боеприпасите, които съветската войска получи от склад покрай Харков, покрай Балаклея, са цялостни с огромно количество много остарели производства, само че такива муниции са подобаващи и за потребностите на въоръжените сили на Украйна.

В момента към момента са непокътнати най-големите хранилища за муниции в Европа - в Приднестровието: и няма да се изненадам, в случай че въоръжените сили на Украйна дойдат за тях.

В тези хранилища обаче наред със актуалните муниции се съхраняват и снаряди от Първата международна война, които никой не знае по какъв начин да извади и изхвърли. Следователно тези хранилища могат да избухнат от всяка смешка на небрежни хора. Последствията са даже страшни, с цел да си ги представим, като най-малко земетресение.

Екатерина Велика и ориста на директните страни

Доставките на западни оръжия наложително се съпровождат от инструктори, които би трябвало да научат бойците на въоръжените сили на Украйна по какъв начин да употребяват тези ракети, самоходни оръдия, оръдия или сами да ръководят бронетранспортьори или САУ, т.е. приказваме за обстоятелството, че НАТО неизбежно е замесен във военни дейности поради тези доставки. ОТ сходни събития до предпазен нуклеарен удар по Европа е по-малко от половин крачка.

Но най-голямата заплаха са непредвидимите дейности на Полша. Разбира се, Полша желае да върне към себе си изгубените по-рано територии на Западна Украйна, само че в това време търси причина, да откри опрощение за изпращането на войски в Украйна. Съдейки по развиването на събитията към съветската специфична военна интервенция в Украйна, към този момент е ясно, че очертанията на редица страни скоро ще се трансформират. И Полша жадува за това повече от доста други.

Най-добре е да визиите войските си като мироопазващ контингент. Но Украйна явно не моли Полша за това. До момента Полша е разположила две военни групировки, едната на границата с Украйна, а другата на границата с Калининградска област на Русия. Основната вяра, която разрешава на Полша да виси над Калининград, е, че те имат вяра, че Русия няма да нанесе нуклеарни удари по прилежащите страни, т.к. следствията от нуклеарен удар ще обиден и съветска територия.

Основният въпрос за руснаците е дали тази формация се готви да нападна Калининградска област, или просто задържа съветските войски, в случай че попречат на Полша да завземе териториите на Западна Украйна. Освен това доста бойци от Полша се бият в Донбас през последните 8 години, или като наемници в полската частна военна компания Отаго, или като деен боен личен състав, командирован като инструктори.

Съдейки по последните данни, поляците в Украйна са изгубили общо към 2000 души и тези загуби би трябвало по някакъв метод да бъдат легализирани, в противоположен случай вътрешнополската политическа обстановка ще се взриви.

Поради тази причина полските сили за сигурност стреляха по белоруския контролно-пропускателен пункт " Пещатка ", което оповестиха на 11 април от Граничния комитет на Беларус. Тоест поляците желаят война за:

1) узаконяване на загубите си,

2) делене на Украйна в тяхна изгода.

Както през предишните епохи, полският въпрос още веднъж е в положение да настрои всички съседи един против различен. През 18-ти век, заради бъркотията, избухнала от Полша, комерсиалните потоци сред Руската империя и Европа са постоянно прекъсвани, а всичко приключва с три разделяния на Полша сред Русия, Прусия и Австрия през 1772, 1793 година и през 1795 година, след което Жечпосполита (т.е. Полша) престава да съществува.



По принцип директните страни постоянно приключват зле, когато стартират да са алчни и да пречат на преноса на артикули от други страни.

Така да вземем за пример, през 965 година великият княз на Киев Святослав Игоревич унищожи Хазарския каганат точно заради тази причина. Малко по-късно, през 1169 година, войските на няколко княжества, водени от Андрей Боголюбски, щурмуват и умиротворяват Киев, също и заради алчността и беззаконието на Киев, които стопират търговията по пътя от варягите към гърците.

През втората половина на 14-ти век, почти от 1376 до 1405 година, Тамерлан почиства южната част на Великия път на коприната от проблеми, които пречат на търговията, и унищожава Златната орда, която твърди, че трансформира потоците в своя изгода. И има доста такива образци. Полша е единствено един доста неотдавнашен и явен образец, че директната страна не би трябвало да се пробва да командва страните, които й заплащат за пренос.

За страдание, модерна Украйна следва пътя, изминат от Полша преди повече от два века. През последните 300 години главните търговски потоци сред руснаци и европейци са сред Русия и Германия (под разнообразни имена). Неправилното позициониране от страна на актуалните управляващи в Киев на ролята им в тази търговия докара до това, което се случва.

НАТО към този момент е съсредоточил много сериозна формация покрай границите на Русия и Украйна, само че може да влезе в борбата против Русия единствено, в случай че Полша провежда нещо или се случи супер провокация с нуклеарни оръжия или нещо сходно, да вземем за пример повреда в Запорожката нуклеарна електроцентрала, която ще бъде породена от удар от дронове Въоръжените сили на Украйна. Няколко такива устройства към този момент бяха свалени оня ден при доближаване до атомната електроцентрала от системата за противовъздушна защита на съветската войска.

Междувременно Европа, като се изключи Полша, не е подготвена да се бие за Украйна, тя е подготвена единствено да доставя оръжие в рационални граници и да се бие с Русия с ръцете на украинците и до последния украински боец.

С други думи, членовете на НАТО желаят да се бият, само че Путин не дава. Освен това, макар желанието на Швеция и Финландия да се причислят към блока на НАТО, инстинктът за самозапазване евентуално ще унищожи този блок в близко бъдеще. Защото е по-добре да търгуваш, в сравнение с да се биеш.

Княз Александър Безбородко, който през по-голямата част от ръководството на съветската императрица Екатерина II управлява външната политика на Русия, към този момент пенсиониран, един път споделя: „ При нас нито едно оръжие в Европа не смееше да стреля без наше позволение! " Всичко се връща към това и несъмнено ще се върне.

Неведомият звяр и челобитната Организация на обединените нации

Целият свят се чуди и изтезава от въпроса какво незнайно животно се крие в бункерите на завода Азовстал, та даже и под закрилата на националистическия батальон Азов. Но това малко животинче е толкоз скъпо и рядко за всички, че поради него президенти, канцлери и даже генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш към този момент идват при Путин с ултиматум в едната ръка и с петиция в другата.Само папата и водачите от Грийнпийс към момента не са го правили. Вероятно, единствено тъй като не държат зоологически градини.

Преди това пленените рицари можеха да бъдат разменени за сапун, селитра, коне, а тук и цяло непознато малко животно. За какво да се смени? Не предлагайте тоалетна хартия, имаме си задоволително, както и сапун със селитра.

Запад по огромния път - с боздуган в ръката и по гърба

Географията и климатът са същинска орис. Запад и Изток не могат да бъдат обединени и да живеят във безконечен мир точно заради горепосочените аргументи. Западът постоянно се е отличавал с по-топъл климат и плодородни почви, до момента в който Изтокът е с по-суров климат, само че е имал повече запаси, нужни за живот и развиване.

В по-голямата си част Западът може да се назова морски сили, а популацията е склонно да живее по морските крайбрежия, до момента в който Изтокът е по-сухоземно основан, континентален, макар че народите от Югоизточна Азия също живеят към моретата.

Морските страни, в по-голяма степен от континенталните са съсредоточени върху търговията, която не се нуждае от граници, т.е. курсът към глобализация постоянно е подхождал повече на Запада, в сравнение с Изтока.

Западът постоянно е отивал на Изток, с цел да разшири пазарите си, както и за стоките и ресурсите на Изтока. Религиозните кръстоносни походи също са били повече ориентирани към завладяване и плячкосване на Изтока, а не поради следване на духа на Христос. Четвъртият кръстоносен поход, както знаете, приключва с рухването на Константинопол, може би най-богатия град в света по това време, и цялостното му плячкосване.

Когато Изтокът се съпротивлява на Запада, Западът стартира да търси нови територии за обир. Хвърлянето на Запада към северноамериканския континент също беше в името на Бог, само че също по този начин беше единствено прикритие за окупацията на територии, отнети от локалните нации, както и унищожаването на тези нации. Някои модерни американски откриватели споделят, че към 100 милиона индианци са били унищожени.

А какъв брой благосъстояния бяха изнесени от нашата територия от армията на Наполеон, войските на Антантата, японците, белите чехи вследствие на Първата международна война и гражданската война, както и нацистките войски по време на Втората международна война, не може да се каже заради големия размер на изнесеното, т.е. краденото - от злато до чернозем.

В същото време Русия позволи всички нашественици, които пристигнаха на наша територия, в дълбините на земята си, където ги сдъвка и по-късно изплю, надалеч обратно, тъй като нашата войска постоянно е имала мощна ресурсна и индустриална база.

Британският министър председател Д. Лойд Джордж, изказвайки се в Камарата на общините на 19 април 1919 година, базирайки се на опита на историята, споделя:

„ Русия е страна, която е лесна за навлизане, само че доста сложна за завземане. Никога не е била завладявана от непознати нашественици, макар че е била подложен на непознати нашествия неведнъж. Това е страна, в която се влиза елементарно, само че доста мъчно се излиза. "

Имало е обаче интервали на изменничество и опустошаване, когато страната ни е била принудена, с цел да не почине от апетит, да дава посредством отстъпки или по различен метод на безценица ресурсите, от които самите ние сме имали потребност. Последният подобен интервал е деветдесетте години, времето на младореформаторите и Седемте банкери.

Възходът на Запада постоянно се е дължал на войните, които е спечелил против Изтока. Ако погледнете Брутният вътрешен продукт на основните сили в света, се оказва, че най-големият растеж на Брутният вътрешен продукт стартира в интервала на подготовка за войни, а при спечелилите от резултатите от войните.



Ако Китай и Индия при започване на 19 век бяха фабриките на тогавашния свят, то при започване на 20 век, заради разорението на Индия и изключително Китай, победени и унижени вследствие на опиумните войни и окупацията, по-точно, изпомпвайки на ниска цена всички вероятни запаси от Китай и Индия, Западът внезапно се обогати.

В резултат на това главният бенефициент от двете международни войни бяха Съединените щати, затова, посредством златото, докарано на предпазване надалеч от войната, Съединените щати трансфораха $ в международна аварийна валута, а в този момент главната експортна стока на Съединените щати Щатите не са коли или iPhone, а самият $.



Изчезването на Съюз на съветските социалистически републики и социалистическата система докара до внезапен спад в цената на ресурсите, които Западът стартира да изпомпва от Изтока.

Някои икономисти правят оценка резултата от разпадането на Съветската социалистическа република и изпомпването на запаси от тях на евтини цени, на най-малко 8 трилиона $. Затова западняците започнаха да живеят по-добре, имаха така наречен спомагателни пари, които биха могли да бъдат изразходвани за туризъм, което се удостоверява от следните две таблици.





Абсолютно несъмнено е, че хората не харчат последните си пари за туризъм. Ако няма пари за храна и комунални услуги, тогава никой не върви на никое място, с изключение на да печели пари. Следователно растежът на въздушните пътувания, а оттова и строителството на нови самолети, хотели, круизни кораби и туристическа инфраструктура, съответствува с времето на асимилиране от Запада на плячката, получена за сметка на Изтока.

През 2018 година делът на туризма и обвързваните с него услуги в Брутният вътрешен продукт на доста европейски страни е 20-45% от Брутният вътрешен продукт. По принцип безплатният обяд завърши още през 2008 година, което беше ясно сигнализирано от американската рецесия, само че заради вливането на необезпечени пари чувството за задоволеност се удължи.

Но не за дълго! Звярът желае да яде още веднъж, още преди Ковид през 2020, стана ясно, че към този момент никой няма да влезе непринудено в устата, заради което в близост същите зъбати и зли израснаха, в това число Китай, Индия, Бразилия, Русия, Индонезия, Пакистан и Иран.

Когато Чарли Чаплин, най-великият комедиант на 20-ти век, умира, на никого не може да му хрумне, че политиците, изключително европейските, ще се състезават с клоуни. През целия месец април те продължиха да постановат нови постоянни наказания на Русия въз основа на правилото „ Измами се самичък “.

С упоритостта на феновете на BDSM, те основават компликации на своите предприемачи в търговията с Русия и те героично би трябвало да измислят по какъв начин да ги преодолеят. Гражданите са на ръба.

И по този начин, в Италия към този момент ви глобяват, в случай че зададете температурата на отопление в къщата си през зимата над плюс 19 градуса, а в жегата зададете температурата на изстудяване на климатика под плюс 25 градуса.

Немците и британците се учат по какъв начин да живеят в студа, да пестят бензин и парно, да минават на колела, да спят с пуловери, да се перат на всеки няколко седмици. Собствениците на кораби се образоват по какъв начин да пестят оскъдното корабно гориво, т.е. по какъв начин да живеят в условия на дефицит на топлота, електричество, гориво, минерални торове и редица храни и фуражи.

Междувременно вместо съветски нефт европейците в този момент купуват по този начин наречената латвийска примес, която е единствено 49% съветски нефт. Изглежда, че голямо петролно находище е намерено в Латвия на мястото на затворена фабрика за произвеждане на рибни консерви или просто са създали нужните печати в прилежащ завод.

След новината за феномена на латвийската петролна примес арабските шейхове изпаднаха в меланхолия и стопираха да ловят соколи, а в този момент мечтаят да стартират производството на шпроти, тъй като когато открият нови големи находища на петрол и газ в страната си, знакът първоначално ще е за шпроти, а след това за петрол.

Възпитание в рубли или гръмкият ход на газта

Самият съветски нефт в този момент плава с танкери към незнайното, не, както е в Шърли Мирли: „ в изцяло незнайна посока “, споделят те към Индия, само че в действителност, най-вече за остарели купувачи, само че под друг байрак. В същото време облагите на посредника-търговец са се нараснали и купувачът на нефт ще трансферира тези спомагателни разноски към крайния консуматор. Тоест животът единствено ще нарастне.

Досега Европа не е съумяла да се откаже от съветския нефт и съветския газ, съветските минерални торове, никел, исполин и така нататък А заплащанията в рубли за газ към този момент започнаха, тъкмо както постепенно стартират заплащанията в рубли за петрола. И това е единствено началото.

На Полша и България, които отхвърлиха да заплащат в рубли, им стопираха газа, за което учтиво предизвестиха авансово, документално. Играта на разпределяне с Европа завърши. Освен това Русия стартира да търгува с Китай посредством юана, т.е. стартира нова епоха, в която доларът ще стане единствено една от валутите, а не запас, както е в този момент.

Послушният човек. Прощавай, капитализъм и напред към диктатурата на финансистите!

Европа е болна от импотентност и завист, като желае да удължи приемливия си живот за сметка на другите, а точно за сметка на Русия. Рецептите стават все по-странни, и по-странни.

Италианският министър председател Драги предложи да купува сила от Русия не на пазарни цени, а на избрани от Европейския съюз. Това е заграбване на остатък от времената на военния комунизъм, само че по какъв начин да го назовем пазарна стопанска система?

Въпреки че след ареста на съветските златни и валутни запаси в нарушаване на свещения статут на частната благосъстоятелност може да се чака всичко.

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди законопроект за конфискуване на активи и имущество на жители от съветски генезис или свързани директно или индиректно с Русия и обвинени в корупция (а кой не е безгрешен), с цел да се трансферират тези активи на Украйна.

Унищожавайки частната благосъстоятелност, Западът унищожава капитализма, освен това непринудено, и то не от ръцете на комунистите, а по апел на финансистите. Защо жителите в идния цифров концентрационен лагер се нуждаят от благосъстоятелност и персонално мнение? Да, и парите там ще бъдат единствено цифрови, нарисувани на екрана, в случай че, несъмнено, сте дисциплиниран жител на подобен концлагер.

Задачата на мощните на света през последните десетилетия е да извадят специфична порода хора, наречена „ послушният човек “. Ако по-рано „ свободен човек “, „ човек-Създател “ или „ човек-Потребител “ бяха търсени в живота, в този момент е нужен единствено „ дисциплиниран човек “.

Но при този проблем, на гладно, и в студа през зимата и без климатик в жегата, прозрението неизбежно идва и стартира същинска класова битка. Научихме това, знаем, че скоро ще го запомнят и в Европа.

От изявленията на немския външен министър Аналена Бербок, професионален герой против атомните електроцентрали, се оказва, че те към момента желаят да заменят съветския газ и въглища:

- благодарение на големи насаждения от вятърни мелници на сушата и в морето. Вече се дръзвам на подобен проект - а в случай че няма вятър? Природата ще се смее, природата е по-умна.



- благодарение на LNG (втечнен естествен газ) от Съединени американски щати.

Съединените щати обаче нямат толкоз доста безвъзмезден газ, който не е бил контрактуван за доста години напред за експорт, те самите също се нуждаят от него - заради обстоятелството, че част от газа е напуснал вътрешния американски пазар, цената на газа в Съединените щати се е нараснала с една трета през последните няколко месеца. А това не се харесва доста на индустриалците и гласоподавателите.

С други думи, немската промишленост не би трябвало да живее дълго, както и самите европейци с такива владетели. Междувременно повече от един трилион $ от Европа мигрираха от сходни бъркотии в Съединени американски щати и лондонското Сити, което трябваше да се потвърди - главният бенефициент на европейската каша от глобите против Русия са Съединени американски щати.

След като започва процеса на доларова инфлация в света и посредством идващата изкуствено основана международна хранителна рецесия, инфлацията може да се трансформира в хиперинфлация, Америка:

- си дълг и усъвършенства бюджета си;

- Напечелва се от хранителни доставки, т.к. една трета от цялата обработваема земя в Съединени американски щати отглежда храна извънредно за експорт, а най-големите търговци ……. Познайте кой ще дефинира цената на храната и на тържищата, уповавам се да е разбираемо.

Доставяйки оръжие на Украйна, американският военно-промишлен комплекс получава и поръчки за произвеждане на нови оръжия и муниции, т.е. същинското произвеждане се възражда.

Чрез образуване на спот търговия с газ в Европа, Америка също си обезпечи пазарно място за своя LNG и нанесе удар посредством увеличението на индустриалните разноски на европейската промишленост, т.е. отстрани съперниците, където е допустимо. Както се споделя, би трябвало деликатно да избирате приятелите си, в противоположен случай ще свършите в тъга.

Междувременно, до момента в който всички са заети с плача на канонади в Украйна и западните наказания против Русия, Китай се тренира да завземе Тайван и да оцелее след глобите „ а ла рус “ и ще открие базата си на Соломоновите острови покрай Австралия.

А Турция стартира военна интервенция против бойците на ПКК в Северен Ирак, с цел да получи своя дял от износа на нефт и газ от тази част на Ирак. Опасявам се, че с тази интервенция турците избутаха камъни от планината, което ще провокира скалопад в целия регион.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР