Москва категорично отхвърля обвиненията в убийство на граждански лица в

...
Москва категорично отхвърля обвиненията в убийство на граждански лица в
Коментари Харесай

Русия отхвърли обвиненията за клане в Буча, поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН

Москва изрично отхвърля обвиняванията в ликвидиране на цивилен лица в украинския град Буча и предлага въпросът да бъде разискван на допустимо най-високо равнище. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

„ Категорично отхвърляме всевъзможни обвинявания. Освен това имаме вяра, че тази тематика би трябвало да бъде разисквана на допустимо най-високо равнище “, сподели той, отговаряйки на известия от украински и западни медии и политици.

В тази връзка, означи Песков, Москва е поела самодейността да „ се прегледа тази тематика в Съвета за сигурност “ на Организация на обединените нации. Руските дипломати ще продължат дейни старания за слагане на този въпрос в дневния ред на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Прессекретарят на президента Владимир Путин също акцентира, че на видеоматериалите, популяризирани от Украйна, не може да се има вяра, също така експерти от съветското министерство на защитата към този момент са открили признаци на имитация във видеата.

Темата разяснява и съветският външен министър Сергей Лавров, съгласно който изказванията за Буча са „ провокация, която съставлява директна опасност за интернационалните мир и сигурност “.

По-рано Украйна и Западът упрекнаха съветската войска, че е убивала съзнателно цивилни в киевското предградие. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, както и водачите на Франция и Германия Еманюел Макрон и Олаф Шолц, също упрекнаха Русия за зверствата и желаеха налагане на нови наказания против Русия по този мотив.

Украинските управляващи обявиха, че са разкрили телата на 410 цивилни към Киев след изтеглянето на съветските войски.

Източник: Дарикнюз

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР