Москва и Вашингтон не споделят общо виждане за създаване на

...
Москва и Вашингтон не споделят общо виждане за създаване на
Коментари Харесай

Путин ще наложи контрамерки срещу САЩ

Москва и Вашингтон не споделят общо виждане за основаване на взаимноизгодни връзки и съветският президент Владимир Путин ще реши какви контрамерки да наложи против Съединени американски щати, оповестиха от Кремъл, представени от Ройтерс.

Изявлението е по отношение на наложените по-рано наказания от американска страна, в това число ограничение на пазара на суверенни облигации.

„ Путин неведнъж е казвал, че Русия е подготвена да си сътрудничи със Съединени американски щати, доколкото Вашингтон желае да сътрудничи на Москва “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Не излиза наяве дали ответните наказания ще бъдат оповестени.

Според Песков Путин неведнъж е приказвал за деескалация на напрежението сред двете страни.

„ Затова е позитивно, че гледните точки на Путин и Байдън съответстват “, посочи Песков.

Песков разяснява и обстановката в Украйна. По думите му към този момент имало по-малко нарушавания на прекратяването на огъня в Източна Украйна, само че все пак нямало учредения за цялостно разпределяне.

Той даде знак, че Русия е струпала войски покрай границата с Украйна и ще продължи да следи обстановката от близко.

Песков също по този начин разяснява, че за Москва „ би било доста значимо “ Еманюел Макрон и Ангела Меркел да употребяват въздействието си и по време на диалог с украинския президент да му обяснят, че Украйна би трябвало да приключи всички провокации на фронта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР