Москва и Пекин са против ракетните изпитания на КНДР и

...
Москва и Пекин са против ракетните изпитания на КНДР и
Коментари Харесай

Русия и Китай призоваха за двойно замразяване на Корейския полуостров

Москва и Пекин са срещу ракетните тествания на КНДР и в това време приканват Съединени американски щати да прекратят военните учения в района. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от RT.

Изразената от топ дипломата позиция идва след среща с китайския си сътрудник Ван И в коридорите на срещата на АСЕАН във филипинската столица Манила.

 Китай прикани КНДР да работи „ умно” след новите наказания
Китай прикани КНДР да работи „ мъдро ” след новите наказания

Ван И прикани за обновяване на разговора

Министрите разискаха обстановката на Корейския полуостров, откакто през вчерашния ден Организация на обединените нации одобри нови наказания против Северна Корея.

 Организация на обединените нации одобри нови наказания против Северна Корея
Организация на обединените нации одобри нови наказания против Северна Корея

Резолюцията беше импортирана от Съединени американски щати

Лавров посочи, че Русия и Китай към този момент са предложили пътна карта за разрешаване на корейската рецесия.

" Общата ни самодейност включва поддръжка на предлагането на Русия за основаване на пътна карта за последователно възобновяване на доверието и даване на условия за обновяване на шестстранните договаряния. Ние се съгласихме да използван тази идея на процедура, в това число в Организация на обединените нации ", сподели Лавров след срещата си с китайския външен министър и американския държавен секретар Рекс Тилърсън.

 Лавров обясни на Тилърсън отговора на Москва против антируските наказания Обновена
Лавров обясни на Тилърсън отговора на Москва против антируските наказания

Това е първата среща сред двамата

По-рано Ван И съобщи, че новите рестриктивни ограничения против Пхенян са " нужен отговор " за блокиране ракетната и нуклеарна стратегия на Северна Корея. Според него глобите не са крайната цел и прикани за обновяване на разговора.

Лавров повтори взаимната руско-китайска самодейност за " двойно заледяване ", която преди беше отхвърлена от Съединени американски щати. Инициативата, препоръчана от Лавров и Ван И на 4 юли, включва заледяване на ракетните и нуклеарни тествания от КНДР и преустановяване на огромните взаимни военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея.

Според съветския посланик новата резолюция цели да върне КНДР на масата за договаряния, до момента в който рестриктивните ограничения би трябвало да блокират ракетната и нуклеарна стратегия на изолираната страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР