Москва и Киев се доближават до компромис в преговорите, твърди

...
Москва и Киев се доближават до компромис в преговорите, твърди
Коментари Харесай

Сигнали за напредък в преговорите между Русия и Украйна – възможен ли е компромис

Москва и Киев се приближават до компромис в договарянията, твърди за вестник „ Комерсант ” Михаил Подоляк, консултант в кабинета на украинския президент.  Той е участник в украинската група за договаряния и съгласно него страните в разговора са почнали да изготвят съглашения, детайлностите за които към този момент не разкриват.

Ще бъде планувана среща, четвърти кръг от договаряния . Може да е на следващия ден, вдругиден… Обсъдихме всички въпроси, в този момент се опитваме да рамкираме тези въпроси в някакви юридически форми “, сподели Подоляк.

Той също по този начин означи, че резултатът от договарянията би трябвало да „ регистрира тези гаранции за сигурност, които желае да получи и Руската федерация, която има свои лични опасения във връзка с редица световни военни съюзи “.

„ Имаме всички оферти, които пазят тези ползи по един или различен метод, които извеждат Украйна от удар, с цел да се предотврати повтаряне на сходни обстановки, вкарват Украйна в някаква обезщетителна история в верния смисъл. И аз наблягам още един път - съветската страна към този момент гледа доста по-адекватно на обстановката “, заключи съветникът от кабинета на Зеленски.

Подобно мнение изрази и съветският пратеник Леонид Слуцки , написа Sky News. „ Преговорите сред Украйна и Русия реализираха значителен прогрес и съглашение сред двете страни може да стане факт скоро ”, сподели той.

Леонид Слуцки, представен от РИА Новости, сподели, че спрямо началото на договарянията, в този момент към този момент има значителен прогрес.  

Преговорите сред Русия и Украйна се организираха в три кръга на територията на Беларус - на 28 февруари, 3 и 7 март

На този декор не престават информациите за военни дейности, удари и тежки сражения в разнообразни елементи от Украйна. 

Най-малко 35 души са били убити, а 134 - ранени, при съветските въздушни удари, поразили военната база в украинския град Яворов, покрай полската граница, заяви ръководителят на Лвовската регионална администрация Максим Козицки, представен от Франс прес. През последните години базата, която се намира на към 40 километра северозападно от град Лвов и на 25 километра от границата с Полша, се е употребила като полигон за учения на украинските сили, обучавани от задгранични инструктори, основно американци и канадци , отбелязва Агенция Франс Прес.

Девет души са били убити при съветски бомбардировки в украинския южен пристанищен град Николаев, покрай Одеса , заяви губернаторът на Одеска област Виталий Ким, представен от Франс прес. Той не даде детайлности.

Николаев, на 130 километра източно от Одеса, е подложен на тежки бомбардировки през последните дни, отбелязва Агенция Франс Прес. Градът е пуст и съвсем всички магазини са затворени. Хиляди локални поданици избягаха към град Одеса, който към този момент не е обиден от военните дейности. Превземането на Николаев, с население от към 500 хиляди души, би разкрило пред съветската войска път по суша към Одеса. Ключовото украинско пристанище на Черно море с 1 милион поданици вероятно може да бъде отрязано от останалата част от Украйна, отбелязва ДПА.

Боевете към Киев в това време се ускоряват. Украинската войска заяви през днешния ден за тежки сражения в Ирпен и Макаров , покрай столицата, съобщи ДПА.Ок оло 20 хиляди цивилни са били евакуирани от Киевска област през вчерашния ден.

Руските въоръжени сили стягат обръча към украинската столица , отбелязва Франс прес. Вече проникнали в покрайнини на Киев, те се пробват да унищожават отбранителните точки северно и западно от града, заяви генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Украинската столица се приготвя за блокада . В Киев са насъбрани ресурси от съществени храни, които са задоволителни за две седмици за останалите в града два милиона души, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от УНИАН.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР