Москва и Дамаск залагат на сирийския полковник Сухейл ал-Хасан да

...
Москва и Дамаск залагат на сирийския полковник Сухейл ал-Хасан да
Коментари Харесай

Intelligence online: Интриги в Сирия кой да командва операцията в Източна Гута

Москва и Дамаск залагат на сирийския полковник Сухейл ал-Хасан да управлява интервенцията в Източна Гута, заяви френският бюлетин „ Intelligence online ” в обявата „ Comment le Tigre de Damas veut remettre la main sur la Ghouta ”.

Сухейл ал-Хасан (по название „ Тигъра”) е „ звездата” на сирийския режим и в този момент управлява настъплението в Източна Гута. Той сподели своите командни умения в боевете за Палмира, Алепо и Идлиб, а в този момент е извикан за преодоляването на този стратегически регион. Според френското издание, Източна Гута се управлява от 20 000 члена на групировката „ Джейш ал-Ислам”.

Въпреки че на 24 февруари Русия насилствено поддържа резолюцията на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации за 30-дневното помирение, президентът Владимир Путин оказва поддръжка за настъплението на Сухейл Хасан в Гута. На „ Тигъра” през цялото време се оказва основна съветска помощ.

Вече дълго време Хасан е любимец на Москва в сирийския спор. Този военачалник (така е в текста) към този момент получи няколко награди от съветското Министерство на защитата, през август стана воин на специфична гала в негова чест в авиобазата Хмеймим. Хасан беше награден от началника на Генщаба Валерий Герасимов за успеха в Палмира.

Хасан одобри командването на интервенцията в Гута от различен прочут полковник – Гаих Дала, който беше заставен да води войските си встрани, с цел да развърже ръцете на Хасан.

Дала е протеже на Махер Асад – командващ Републиканската армия и брат на президента Башар Асад. През октомври предходната година той беше назначен за виновен за връщането на контрола над този регион. Полковник Дала, получил купата „ Лъв на двете Гути”, най-после въпреки всичко беше отзован.

След изтеглянето Дала мина към дейни дейности и се опита да получи поддръжката на съветските военни. Неотдавна той изпратил писмо до съветското командване в Хмеймим, в което се оплаква от липса на поддръжка на фона на поддръжката, получена от Хасан.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР