Москва и Анкара водят преговори за доставката на руски изтребители

...
Москва и Анкара водят преговори за доставката на руски изтребители
Коментари Харесай

Ердоган договаря с Русия изтребители Су-57

Москва и Анкара водят договаряния за доставката на съветски изтребители Су-57. Това разгласи турският президент Реджеп Ердоган пред съветски публицисти.

" Преговорите не престават. След MAKS-2019 (авиоизложение, б.р.), представители на нашите министерства, които работят там, останаха в Русия. Ще действаме, като слагаме на масата нашите условия за заем и взаимно произвеждане ", добави Ердоган.

Той добави, че в случай че Вашингтон не промени позицията си по доставката на изтребители F-35 за Турция, Анкара ще " търси излаз от тази обстановка ".

Миналия вторник двамата президенти посетиха интернационалното авиошоу MAKS-2019 и разгледаха експозицията. Ердоган се интересува изключително от самолетите Су-35 и Су-57.

Ердоган попита Путин дали Су-57 към този момент лети и дали може да се купи, на което съветският водач отговори позитивно.

Закупуването на съветската зенитно-ракетна система S-400 провокира скандал сред Турция и Съединени американски щати.

Вашингтон изиска Анкара да се откаже от договорката и в подмяна да придобие комплекси " Пейтриът ".

В противоположен случай Вашингтон не изключи опцията да забави или даже да анулира продажбата на най-новите изтребители F-35 в Анкара.

Турция отхвърли да прави отстъпки.

В края на юли Доналд Тръмп съобщи, че не упреква Анкара за закупуването на съветските системи за противовъздушна защита, само че най-новите изтребители F-35, предопределени за Турция, могат да бъдат продадени на други страни.

Участието на Турция в програмата F-35 бе лимитирано.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР