Москва и Анкара подписаха договор за доставка на втора партида

...
Москва и Анкара подписаха договор за доставка на втора партида
Коментари Харесай

Турция и Русия подписаха договор за доставка на още системи С-400

Москва и Анкара подписаха контракт за доставка на втора партида, като част от съставените елементи ще бъдат създадени там, оповестява ТАСС.

По време на интернационалния конгрес " Армия-2022 " ръководителят на Федералната работа за военнотехническо съдействие Дмитрий Шугаев изрази убеденост, че е малко евентуално през идващите няколко години някоя страна да сътвори система, която да съперничи на ракетните системи С-400 " Триумф " и означи, че сега се извършва договорът с Турция.
 Турция остава непреклонна за закупуването на съветските С-400
Турция остава непреклонна за закупуването на съветските С-400

Ердоган е окуражен за договарянията със Съединени американски щати за нови самолети F-16

Турция стана първата страна от НАТО, която закупи от Москва системи за противовъздушна защита С-400 през 2017 година Решението на Анкара обаче провокира и Алианса като цяло.

През декември 2020 година Съединените щати постановиха наказания на отбранителната индустрия на Турция поради С-400 и я изхвърлиха от програмата за стелт изтребители F-35, в която страната беше производител и покупател. Анкара твърди, че този ход е неправдив.

С-400 " Триумф " е най-новата съветска система за ракети земя-въздух с огромен и междинен обхват. Тя е предопределена за заличаване на стратегически и тактически самолети (включително стелт реактивни самолети) и може да поразява всевъзможни други въздушни цели при мощен огън и радиоелектронно противопоставяне.
 Турция предизвести Съединени американски щати за последствията от натиска поради С-400
Турция предупреди Съединени американски щати за последствията от натиска поради С-400

Турция можела да има С-400, без да нарушава системата на защита на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР