Москва готви отговор на ембаргото на ЕС върху доставките на

...
Москва готви отговор на ембаргото на ЕС върху доставките на
Коментари Харесай

Песков: Москва готви отговор на ембаргото на ЕС върху доставките на руски петрол

Москва готви отговор на ембаргото на Европейски Съюз върху доставките на съветски нефт и въвеждането на таван на цените за него на Запад, Москва " няма да признае никакви тавани ", сподели Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация в изявление с кореспонденти в понеделник, оповестяват съветски медии.

" Решението се приготвя ", отговори представителят на Кремъл на въпрос по кое време може да се чака отговор на Москва.

„ Едно е явно - ние няма да признаем никакви тавани ", акцентира Песков.

Коментирайки изказванията на Съединени американски щати, че след вземането на такива решения " нищо няма да се промени ", Песков сподели: " Ще се промени. Едно е явно и неоспоримо: приемането на тези решения е стъпка към дестабилизиране на международните енергийни пазари ".

„ Руската стопанска система има капацитет да задоволи всички потребности на специфична военна интервенция, въвеждането на таван на цените на съветския нефт няма да повлияе на това ", разяснява още Дмитрий Песков.

„ Икономиката на Руската федерация има нужния капацитет, с цел да отговори изцяло на всички потребности и условия в границите на специфична военна интервенция. И сходни ограничения няма да повлияят на това. Но тези ограничения несъмнено ще повлияят на стабилността на международния енергиен пазар от от позиция на неговата цялостна дестабилизация ", съобщи Песков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР