Москва гледа на разговора между китайския президент Си Дзинпин и

...
Москва гледа на разговора между китайския президент Си Дзинпин и
Коментари Харесай

САЩ и Русия тълкуват разговора на Зеленски и Си Дзинпин

Москва гледа на диалога сред китайския президент Си Дзинпин и украинския му сътрудник Володимир Зеленски като на знак за готовността на Пекин да помогне на преговорния развой. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Отчитаме желанието на Китай да постави старания за пускане на преговорен развой. Виждаме, че нашите съществени подходи са в сходство с позицията, която китайското външно министерство разгласява на 24 февруари ", означи тя.

Захарова обаче още веднъж обвини Киев, че отхвърля всички рационални начинания за политическо и дипломатическо разрешаване на кризата и сложи под въпрос дали " марионетното " управление на Украйна ще може да одобри апелите за мир.

Дипломатът уточни, че украинските управляващи и техните западни спонсори към този момент са дали ясно да се разбере по какъв начин могат да оставят мирните начинания на назад във времето.

" Те сами признаха, че са се нуждаели от Минските съглашения единствено с цел да завоюват време и да усилят офанзивните качества. През пролетта на 2022 година те ненадейно отхвърлиха мирните съглашения, които страните щяха да реализират, по самодейност на Киев. Володимир Зеленски даже със закон забрани всевъзможни преговори с съветския президент Владимир Путин. Въпреки това марионетките на Вашингтон надали ще оценят апелите за мир ", акцентира говорителката на съветското външно министерство.

Тя означи също, че комунистическите хрумвания и Комунистическата партия са публично неразрешени в Украйна, а ръководителят на комисията по интернационалните въпроси на Върховната рада Александър Мережко неотдавна съобщи, че признаването на Тайван като част от Китай от интернационалната общественост е " комунистическо неразбирателство ".

От своя страна представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че Вашингтон приветства договарянията на високо равнище сред Пекин и Киев.

Той обаче добави, че към момента няма по какъв начин да се знае дали това ще докара до свястно придвижване, проект или предложение за реализиране на мир.

По-рано днес Си Дзинпин и Зеленски организираха телефонен разговор за първи път от експлоадирането на войната през февруари 2022 година

Съобщава се, че китайският водач е подчертал, че Пекин ще постави старания за преустановяване на огъня допустимо най-скоро и ще изпрати специфичен представител в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР