Москва e предложила на Киев да проведе среща между президентите

...
Москва e предложила на Киев да проведе среща между президентите
Коментари Харесай

Москва с предложение за среща между Путин и Зеленски

Москва e предложила на Киев да организира среща сред президентите Владимир Путин и Володимир Зеленски с по едно и също време парафиране на кротичък контракт от външните министри, оповестява РИА Новости.

Русия подхваща две стъпки към Киев за деескалация на спора, съобщи ръководителят на съветската делегация Владимир Медински след диалозите в Истанбул. Той означи, че срещата е била градивна. Според Медински предложенията на украинската страна ще бъдат докладвани на Путин.

Поредният кръг от реговорите сред Украйна и Русия в Истанбул завърши през днешния ден. Украйна предложи на Русия безпристрастен статут в подмяна на гаранции за сигурност. Неутралният статут на страната планува в нея да не бъдат разполагане задгранични военни база, разясниха от украинската делегация.

Киев предлага на Русия нова система за гаранции за сигурност и осъществяване на съвещания за статута на анексирания полуостров Крим през идващите 15 години. Турция, Израел, Полша и Канада може да са страните, които ще бъдат гаранти за сигурността на Украйна.

За да има дефинитивно съглашение сред Киев и Москва би трябвало да има цялостен мир на цялата територия на страната, акцентира Михайло Подоляк - член на украинската делегация и консултант на президента Володимир Зеленски.

Той дефинира договарянията с съветската страна в Турция като „ сложни “.

Главният договарящ от съветска страна Владимир Медински разгласи провелите се договаряния в Истанбул като градивни и заяви, че предложенията на Украйна ще бъдат предадени на президента Владимир Путин.

Той уточни, че е реализиран прогрес и добави, че двете страни могат да се спогодят да създадат взаимно изказване след сегашния кръг от договаряния.

„ В Истанбул Руската федерация получи ясно дефинирана позиция от Украйна “, уточни Медински, добавяйки, че Русия ще предприеме „ стъпки за деескалация на спора с Украйна “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР