Москва е предлагала на НАТО да се откаже от провеждането

...
Москва е предлагала на НАТО да се откаже от провеждането
Коментари Харесай

Предложението, което Москва направи на НАТО

Москва е предложила на НАТО да се откаже от провеждането на военни учения в региони, които граничат с Руската федерация. Алиансът „ не е реагирал “, съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко. „ Предложихме на страните членки на НАТО да се договорим за намаление нивото на военни учения в региони с директно прикосновение с Русия “, споделя Грушко и прецизира, че става дума най-вече за балтийските и черноморски райони, само че от Алианса не са реагирали по никакъв метод. „ За нас това е изцяло необяснимо “, добави високопоставеният посланик.

Москва има информация, че северноатлантическия алианс се пробва да премисли връзките си с Русия, прибавя Грушко. „ Френският президент Еманюел Макрон даде здравно пояснение на НАТО „ мозъчна гибел “. Затова по време на скорошна среща в Лондон беше решено да се сътвори „ група на мъдреците “, която до 2021 година би трябвало да приготви рекомендации по какъв начин да се приспособи НАТО към новите действителности. Вече има сигнали, че в границите на този развой ще бъдат подхванати и опити за преосмисляне връзките с Русия “, добавя той.

За момента не се следят съответни стъпки по повод преосмисляне връзките на Алианса към Русия, само че вътре в самото НАТО има избрани „ процеси свързани с осъзнаването на нуждата от адаптиране на блока към нови заплати “. „ Създава се усещане, че страните членки не за пръв път се оказват в ролята на ловджия, който е хванал за опашката слона: тъпо е да се пусне, а какво да се прави с нея “, добавя Грушко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР