Москва е предала на Украйна предложения за мирно споразумение миналата

...
Москва е предала на Украйна предложения за мирно споразумение миналата
Коментари Харесай

Москва изпратила на Украйна предложения за мирно споразумение

Москва е предала на Украйна оферти за спокойно съглашение предходната седмица, само че към момента няма отговор по тях, заяви представителят на съветското Външно министерство Мария Захарова, представена от РИА Новости.Тя акцентира, че съветските представители са предали материалите на украинската страна в петък, 15 април, само че досега не е получен отговор по тях.

„ Русия в никакъв случай не е демонстрирала отвод да договаря... На съответното искане на режима в Киев за договаряния Русия даде своето единодушие и стартира градивна работа “, сподели Захарова.

Според нея Киев по всевъзможен метод се съпротивлява на воденето на договаряния,  употребявайки обичаната си тактичност за закъснение на договарянията.

Преговорите сред двете страни не престават, въпреки че Москва е " изгубила доверие " в украинските договарящи ", сподели Захарова на брифинг, предаван в YouTube канала на съветското външно министерство. Няколко дни по-рано  министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба заяви, че не е имало контакти на високо равнище сред Киев и Москва през последните седмици. Според него след Буча е станало изключително мъчно да се водят диалози с руснаците.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков също съобщи, че Русия е предала на Украйна план на спокойно съглашение и чака отговор.

" В сегашния миг на украинската страна е предаден нашият план на документ, който включва ясни формулировки. Топката е в тяхното поле. Чакаме отговор ", сподели Песков и добави, че съгласно него Киев не демонстрира податливост към ускорение на преговорния развой.

 

Путин също направи изказване, с което оправда започването на наречената от него специфична военна интервенция в Украйна с бойните дейности в Донбас през последните осем години:

" Именно трагедията  в Донбас, в това число в Луганската национална република, принуди Русия да стартира тази военна интервенция, за която всички през днешния ден добре знаят ", сподели Путин добави, че задачата на интервенцията е да се помогне на " нашите хора, които живеят в Донбас ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР