Москва е получила и изучава план, предложен от Италия за

...
Москва е получила и изучава план, предложен от Италия за
Коментари Харесай

Руските власти са получили предложение за мирно уреждане на конфликта в Украйна от Италия

Москва е получила и учи проект, препоръчан от Италия за разрешаване на спора в Украйна. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко, представен от Руската работа на Би Би Си.

Италианските медии оповестиха за съществуването на подобен проект предходната седмица. Документът е направен от италианското държавно управление и изпратен до генералния секретар на Организация на обединените нации и до страните от Г-7.

Украинските управляващи също обявиха, че ще се срещнат с предложенията.

Както италианският вестник La Repubblica писа, проектът се състои от четири точки. Първата включва преустановяване на огъня и демилитаризация на фронтовата линия под надзора на Организация на обединените нации, по-късно би трябвало да стартират договарянията за статута на Украйна - италианските управляващи оферират да се фиксира безпристрастен статут на страната, само че да й бъде разрешено да се причисли към Европейски Съюз.
 Подоляк: Русия не разбра, че води война с Украйна, а не с НАТО
Подоляк: Русия не разбра, че води война с Украйна, а не с НАТО

Преговорите са прекъснати, защото разговор не е вероятен

След това следва да се подписа съглашение за статута на " противоречиви територии ". Това допуска необятна автономност за Крим и Донбас, които ще могат независимо да вземат решение въпросите на езика и сигурността, като в същото време остават суверенна територия на Украйна . И най-после, по-късно би трябвало да бъде подписан многостранен контракт за мира и сигурността в Европа.

Припомняме, че по време на се стигна до разискване на проект за спокойно съглашение, който предвиждаше също извънблоков безпристрастен статут на Украйна при непокътната опция за участие в Европейски Съюз. В него се предвиждаше споразумяване на статута на Крим и Донбас да стане на по-късен стадий. В следствие този проект беше оставен настрани, а договарянията на практика стопираха, като и двете страни се упрекват взаимно за техния неуспех. В последните дни украинските управляващи дадоха да се разбере, че. От друга страна Русия съобщи, че статутът на Крим към този момент е решен дефинитивно.

Властите в окупираната от Русия Херсонска област по вида на така наречен " национални републики " в Донбас, някои съветски представители обявиха, че тези " републики " дружно с Херсонска област и други региони в Южна Украйна.
 Как Русия се закрепва в окупираните от нея територии
Как Русия се закрепва в окупираните от нея територии

Москва твърди, че няма да окупира Украйна, само че дейностите й демонстрират обратното
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР