Москва е опростила дългове на африканските държави на стойност 23

...
Москва е опростила дългове на африканските държави на стойност 23
Коментари Харесай

Русия опрости дългове за 23 млрд. долара на африканските страни

Москва е опростила задължения на африканските страни на стойност 23 милиарда $. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на втория ден от форума Русия-Африка.

Той сподели още, че страните от континента и Русия имат близки другарски връзки. Президентът съобщи, че Русия ще отпусне към 90 млн. $ на африканските страни за развиване. Москва има намерение да продължи да подкрепя развиването на африканския континент, като дава търговски преференции, акцентира той, представен от ТАСС.

" Русия също по този начин взе участие в напъните за облекчение на дълговото задължение на африканските страни. Досега общата сума на опростените от нас задължения е 23 милиарда $. Според последните претенции на африканските страни ще отпуснем още над 90 милиона за тези цели на тяхното развиване ", означи президентът.

Вчера на форума беше оповестено, че Русия е анулирала държавния дълг на Сомалия в размер на повече от 684 млн. $. Информацията за това беше публикувана от вицепремиера на Сомалия Салах Ахмед Джама. По думите му съветската страна опрощава два дълга на африканската страна - за 7,5 млн. $ и за над 684 млн. $. Той акцентира, че останалите задължения на Сомалия към Русия ще бъдат върнати по нов график, който планува опция африканската страна да отсрочи заплащанията. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР