Москва е изпратила на Индия списък с над 500 продукта

...
Москва е изпратила на Индия списък с над 500 продукта
Коментари Харесай

Русия поиска от Индия над 500 артикула за ключови сектори

Москва е изпратила на Индия лист с над 500 продукта за вероятни доставки, в това число елементи за коли, самолети и влакове , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на четирима източници, осведомени с въпроса.

Причината е, че наложените на Русия наказания заплашват да продължат да изцеждат капацитета на жизненоважни промишлени браншове в страната.

Списъкът, забелязан от " Ройтерс " в Ню Делхи, е краткотраен и не е ясно какъв брой продукта в последна сметка ще бъдат изнесени и в какви количества. Източник от индийското държавно управление обаче твърди, че настояването е извънредно по своя обсег.

Индия има предпочитание по този метод да насърчи търговията , както и да понижи възходящия търговски недостиг с Русия, изясни той. Някои компании обаче показаха угриженост по отношение на вероятните нарушавания на западните наказания.

Източник от промишлеността в Москва, поискал анонимност, съобщи, че Министерството на индустрията и търговията на Русия е поискало от огромните компании да дават описи с нужни първични материали и съоръжение.

Той уточни, че ще са нужни спомагателни полемики, с цел да се договорят спецификите и количествата, като обсегът не се лимитира единствено до Индия.
 Съединени американски щати предизвести Индия да не се сближава с Русия
Съединени американски щати предизвести Индия да не се сближава с Русия

Цената и следствията за тях от прекосяването към по-ясно стратегическо координиране с Русия ще бъдат обилни и дълготрайни

Исканията са били отправени седмици преди визитата на индийския външен министър Субраманям Джайшанкар в Москва на 7 ноември, прецизираха двама индийски източници. Не е ясно какво обръщение е предала индийската делегация на Русия по време на визитата.

Правителството на премиера Нарендра Моди не се причисли към западните страни и не разкритикува намерено Москва за войната ѝ в Украйна. Вместо това внезапно, които защитиха страната от някои от резултатите на глобите.

По време на визитата си в Москва Джайшанкар съобщи, че Индия би трябвало да усили износа за Русия, с цел да балансира двустранната търговия, която в този момент е ориентирана към Москва.

Западните наказания прекъснаха доставките на някои жизненоважни артикули за Русия.

Авиокомпаниите са изправени пред изострен  тъй като съвсем всички самолети са задгранично произвеждане. Автомобилните елементи също са търсени, откакто международните автомобилни производители започнаха да напущат съветския пазар.

Руският лист с продукти, който се простира на близо 14 страници, включва елементи за автомобилни мотори, като бутала, маслени помпи и запалителни бобини. Брони, защитни колани и информационно-развлекателни системи също са измежду търсените продукти.

За самолети и хеликоптери Русия е поискала 41 продукта , в това число съставни елементи за колесници, горивни, информационни и пожарогасителни системи, избавителни жилетки и авиационни гуми.
 Лавров се надява Индия да помогне за заобикаляне на глобите
Лавров се надява Индия да помогне за заобикаляне на глобите

Руският външен министър е на посещаване в азиатската страна

Списъкът включва и първични материали за произвеждане на хартия, хартиени торби и потребителски опаковки, както и материали и съоръжение за произвеждане на текстил.

Руските производители на метали, като миннодобивния колос " Нарникел ", обявиха, че западните наказания затрудняват фирмите да получат вносно съоръжение, аварийни елементи, материали и технологии през актуалната година.

Списъкът включва и към 200 продукта от металургията.

Русия е най-големият снабдител на военно съоръжение за Индия от десетилетия и четвъртият по величина пазар за индийски фармацевтични артикули.

С увеличението на закупуването на съветски нефт и повишаването на доставките на въглища и торове Индия търси способи за възобновяване на комерсиалния баланс, разясни източникът от индийското държавно управление.
 Украйна не можа да скара Путин и Моди
Украйна не можа да скара Путин и Моди

Мартин Табаков за разнопосочната външна политика на Ню Делхи, която обаче отстоява суверенната автономия

Индийският импорт от Русия се усили близо пет пъти, достигайки 29 милиарда $ сред 24 февруари и 20 ноември, спрямо 6 милиарда $ за същия интервал преди година. Междувременно износът е намалял от 2,4 милиарда $ на 1,9 милиарда $.

Индия се надява да усили износа си до към 10 милиарда $ през идващите месеци посредством листата с претенции от Русия.

Някои индийски компании обаче не са склонни да изнасят за Русия заради боязън да не бъдат глобени от Запада, липса на изясненост по отношение на заплащанията и провокации при обезпечаването на застраховка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР