Москва е издала руски паспорти на над 80 000 жители

...
Москва е издала руски паспорти на над 80 000 жители
Коментари Харесай

Москва е издала над 80 000 паспорта в анексираните области

Москва е издала съветски паспорти на над 80 000 поданици на четирите украински области, които по-рано разгласи, че анексира към своята територия, оповестява " Франс прес ".

" След присъединението на четирите района към Руската федерация и в сходство със законодателството повече от 80 000 души са получили паспорти като съветски жители ", показаха от съветското вътрешно министерство.

Междувременно Европейският парламент утвърди решение да не се одобряват паспорти и други документи за пътешестване, издадени от Русия в нелегално окупираните райони на Украйна и Грузия.

Евродепутатите утвърдиха решението с 531 гласа " за ", 7 гласа " срещу " и 34 гласа " въздържал се ".

Според предлагането Комисията би трябвало да се съветва с страните членки на Европейски Съюз и да изготви лист на съветските документи за пътешестване, по-специално паспорти, които не следва да бъдат одобрявани. Уточянява се, обаче, че бягащите от спора в Украйна ще могат да влизат в Европейски Съюз по филантропични аргументи.

През септември в четири области на Украйна - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон - и разгласи, че жителите им са дали своят вот за присъединение към Русия.

на публична гала в Кремъл при започване на октомври, макар че съветските сили в никакъв случай не са установявали цялостен надзор над тях.
 Путин ще дава по-лесно съветско поданство на всички украинци
Путин ще дава по-лесно съветско поданство на всички украинци

Досега процедурата важеше за жителите на окупираните територии

Организация на обединените нации осъди " опита за нелегално анексиране " на украинска земя и прикани интернационалната общественост да не признава никакви промени, оповестени от Русия.

Оттогава Русия загуби елементи от територията, която контролираше в Украйна.

През ноември - основният град в едноименната област и единственият регионален център, който Русия съумя да превземе при офанзивата в Украйна.

От началото на военната акция през февруари  от украинците и разреши на притежателите на украински паспорти да живеят и работят в Русия за неопределен срок и без да имат позволение за работа.

Според анализатори Русия употребява тази тактика, с цел да ускори претенциите си към областите в Украйна , за които твърди, че са обитаеми с новопридобили поданство съветски жители.
 Атака против новите съветски територии е офанзива против Русия, предизвести Кремъл
Атака против новите съветски територии е офанзива против Русия, предизвести Кремъл

Москва не желае нуклеарна ескалация и зове Западът да се държи отговорно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР