Москва е готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили в

...
Москва е готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили в
Коментари Харесай

Москва готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили у нас

Москва е подготвена да пази обвинените в шпионаж русофили в България. Това заяви ръководителят на комисията по интернационалните работи на Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачев, представен от ТАСС.

Във Facebook той съобщи, че е смутен от идващите от страната ни вести за арестувани дейни последователи на другарските връзки с Русия, доста от които той познавал чудесно.

Косачев акцентира, че дружно с тях парламентаристите са създали доста по социална линия, в това число в границите на Ливадийския конгрес, който Съветът на Федерацията организира всяка година в Крим.

" Ще разберем защо става въпрос и ще ги пазиме уверено. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, в случай че е подходящо, юридическа ", безапелационен бе сенаторът.

Той уточни и че има намерение да изиска подробна оценка на протичащото се от интернационалните правозащитници, както и НАТО и Европейски Съюз, които са съдружници на България.

" България, тези дни ти към този момент се опозори в оценката си за резултатите от Втората международна война. Време е да се опомниш ", показва още Косачев в обществената мрежа.

Припомняме, дипломатическият спор сред България и Русия стартира във вторник, когато от българското Министерство на външните работи жигосаха съмнителната историческа теза на Русия за " избавление " от нацизма. Изявлението им беше във връзка проведена от съветското посолство " Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

Реакцията на Русия не закъсня - от посолството й у нас прецизираха, че изложбата няма нищо общо с вътрешнополитическата обстановка в България. Самата Русия пък разгласи за " неморална " позицията на Министерство на външните работи.

От своя страна водачът на АБВ Румен Петков съобщи, че позицията на Министерство на външните работи за ролята на ССР във Втората международна война е безумна и настоя нейните създатели да бъдат уволнени.

Вчера пък стана ясно, че някогашният основен редактор на в. " Дума " е бил задържан поради съмнения в шпионаж. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР