Москва е готова да преговаря за Украйна, но тя трябва

...
Москва е готова да преговаря за Украйна, но тя трябва
Коментари Харесай

Русия иска преговори, Украйна трябва да се откаже от Крим

Москва е подготвена да договаря за Украйна, само че тя би трябвало вземе поради действителностите на земя и ползите на съветската сигурност. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за ТАСС, написа Факти.бг.

„ Нашата позиция остава в действие: ние сме подготвени да преговаряме, само че да се вземат поради действителностите, които в този момент са се развили на земята, и поради нашата позиция, която е добре известна на всички. Като се вземат поради нашите ползи и сигурност, ползите да се предотврати основаването на неприятелски нацистки режим на нашата граница, който намерено заявява задачата да унищожи всичко съветско в тези земи, които както в Крим, по този начин и в Новорусия, са били населявани от съветски хора от епохи “, сподели министърът.

Лавров по-рано съобщи, че колкото повече Киев отсрочва договарянията с Москва, толкоз по-трудно ще бъде да се договаря по-късно. Според него първата стъпка за сходни контакти би трябвало да бъде анулацията на указа на украинския президент Володимир Зеленски, забраняващ разговора с Москва.

Украйна ясно уточни, че няма да договаря с съветския агресор, до момента в който има съветски бойци на украинска земя, в това число в окупирания Крим. За Русия „ договаряния “ значи Украйна да се откаже от свои земи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР