Москва да се откаже от войнствената си външна политика и

...
Москва да се откаже от войнствената си външна политика и
Коментари Харесай

Столтенберг увери: НАТО е готова за война в Европа

Москва да се откаже от войнствената си външна политика и да си сътрудничи със Запада, в противоположен случай Кремъл ще се изправи пред боен съюз, квалифициран за спор.

Това предизвестие насочи пред в. “Файненшъл таймс” генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. И увери, че алиансът е подготвен за “нов въоръжен спор в Европа”, в случай че договарянията с Русия се провалят.

Изявлението му пристигна директно преди старта в Женева на договарянията сред Съединени американски щати и Русия по рецесията с Украйна и желаните от Москва гаранции за сигурността, в това число и че НАТО няма да продължи да се уголемява на изток.

“Запознат съм с историята на Русия. В продължение на епохи страната е в спор със съседите си. Но Русия има опция - да си сътрудничи, да работи с НАТО”, разяснява Столтенберг.

Москва разположи към 100 000 бойци покрай границата си с Украйна през последните месеци, което породи опасения, че възнамерява инвазия в страната.

“Възможно е дружно да намерим път, политически път напред, а също и да се оправим с терзанията на Русия. Конфликтът обаче остава”, показва още Столтенберг. И добавя, че би трябвало да се работи “усилено за най-хубавото, само че да бъдем готови за най-лошото”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР