Москва/Анталия. Руската Федерална служба по надзор в сферата на защитата

...
Москва/Анталия. Руската Федерална служба по надзор в сферата на защитата
Коментари Харесай

Интерфакс: Руска служба призна за опасни условията за туризъм в залива Анталия

Москва/Анталия. Руската Федерална работа по контрол в областта на отбраната на правата (Роспотребнадзор) дефинира изискванията в залива Анталия в Турция като рискови за здравето на туристите, оповестява Интерфакс.
Съгласно публикуваната информация, решението на органа е в съгласие с Министерството на външните работи на Руската федерация. Уточнява се, че опасенията на ведомствата са свързани с отчетите за зачестили случаи на ентеровирусни инфекции измежду почиващите в региона.
Освен Анталия, по крайбрежията на едноименния залив са ситуирани и други известни измежду туристите курорти като Кемер, Манавгат, Алания, Сиде и Белек, оповестява Радио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “. Според медийни отчети съветските туристи напущат всеобщо региона поради разпространяване на Коксаки - ентеровирус, който се предава по вода, въздушно-капков път или посредством пряк контакт, който нормално се демонстрира посредством висока температура, обща интоксикация, диария, обрив по дланите, стъпалата и върху лигавицата в устната празнина. Руските управляващи подчертаха обаче, че не разполагат с постъпила информация за епидемиологична обстановка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР