Москва — Президентът Владимир Путин подписа в четвъртък законопроект, отменящ

...
Москва — Президентът Владимир Путин подписа в четвъртък законопроект, отменящ
Коментари Харесай

Путин отмени ратификацията от Русия на договора за забрана на ядрени опити

Москва — Президентът Владимир Путин подписа в четвъртък законопроект, отменящ ратификацията от Русия на световната възбрана на нуклеарни опити, ход, който съгласно Москва е нужен за определяне на паритет със Съединените щати.

Путин сподели, че анулацията на ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, прочут също като CTBT, би „ огледало “ позицията, заета от Съединени американски щати, които са подписали, само че не са утвърдили нуклеарния тестова възбрана.

И двете камари на съветския парламент гласоподаваха предишния месец за анулация на ратификацията на законопроекта от Москва.

Украйна. Много съветски ястреби се изрекоха в интерес на подновяването на тестванията.

Западните специалисти са загрижени, че сходен ход може да сложи началото на нова епоха на проби от огромните нуклеарни сили, показва осведомителната организация Ройтерс.

Путин означи, че някои специалисти настояват, че е належащо да се извършат нуклеарни опити, само че сподели, че не е формирал мнение по въпроса.

Руският заместител външен министър Сергей Рябков сподели предишния месец, че Москва ще продължи да съблюдава възбраната и ще възобнови нуклеарните опити единствено в случай че Вашингтон го направи преди този момент.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР