МОСКВА – Мохамед Салах загуби шансове да се бори за

...
МОСКВА – Мохамед Салах загуби шансове да се бори за
Коментари Харесай

Салах стана почетен гражданин на Чечня

МОСКВА – Мохамед Салах загуби шансове да се бори за „ Златната топка “ след ранното отпадане на Египет от мондиала, само че получи непредвиден приз. Звездата на „ Ливърпул “ към този момент е почетен жител на Чечня. Президентът на републиката, която е в рамките на Русия, даде указа в ръцете на Салах. Освен това нападателят получи и специфичен знак на Чечня. За всичко това Кадиров описа в обществените мрежи.

Президентът е поканил националния тим на Египет за другарски мач против елитния съветски „ Ахмат “. Преди тимът се наричаше „ Терек “ (Грозни), само че смени името си в памет на умрелия татко на Кадиров.

От египетската федерация се разгневиха на американския тв колос CNN, който заяви, че Салах възнамерявал да напусне националния тим. Според шефовете на „ фараоните “ е бил изработен несполучлив опит да се мешат политически и спортни въпроси. „ Бяхме поканени на вечеря, отношението бе извънредно приятелско – описаха от федерацията. – Ние сме спортисти, а не политици. “

Кадиров е подкрепян от Кремъл, само че от Щатите го упрекват в нарушение на човешките права в Чечня. Египет единствен избра да щаб квартира републиката, където живеят главно мюсюлмани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР