МОСКВА – Лео Меси изгря от пепелта като митологичната птица

...
МОСКВА – Лео Меси изгря от пепелта като митологичната птица
Коментари Харесай

Лео излезе от пепелта като Феникс

МОСКВА – Лео Меси изгря от пепелта като митологичната птица Феникс и поведе Аржентина към популярност. Цялата планета бе отписала „ гауосите “ преди мача с Нигерия. Лео бе пращан в пенсия за националния отбор. Информации за всевъзможни раздори се лееха със силата на Ниагарския водопад от лагера на международния вицешампион.
Баста! Лео Меси е жив и може всичко. Първо прекъсна серията си от 662 минути без гол на финали на международно състезание – 1:0 за Аржентина. Още нещо – това бе попадение №100 на шампионата в Русия.
Още в 14-ата Меси даде знака, че не се е предал и няма желание да лежи в сянката на Кристиано Роналдо. Последното попадение на суперзвездата на „ Барса “ още веднъж бе против Нигерия и още веднъж в трети мач от групата – на Мондиал 2014.

Меси към този момент е третият аржентинец в историята, вкарвал голове на три международни шампионати. А е играл на четири – не съумя да се разпише през 2010-а в ЮАР. Така Меси оформи трио с Диего Марадона (голове през 1982, 1986 и 1990 г.) и Габриел Батистута (1994, 1998 и 2002 г.).

Само че Лео няма по какъв начин да не е единствен. Факт! Само Меси в историята на футбола е вкарвал гол като младеж, ненавършил 20. После преди своята 30-а годишнина и по-късно – когато е трансферирал 30-те.
Общо статистиката на Меси на мондиали демонстрира шест попадения. А към този момент Диего Марадона може да диша прахта му в още един индикатор. Лео има 107 сполучливи дрибъла на международно, до момента в който дон Диего остана със 105.
„ Не чаках да страдаме толкоз доста на тези финали – призна Меси, който бе определен за състезател на мача с Нигерия. – Бяхме сигурни в успеха. Бяхме сигурен, че Господ ще ни помогне. Най-важното е, че продължаваме. Знаехме, че това е последният ни излаз, откакто паднахме на земята след първите два мача. Много съм благополучен. Щеше да е ужасно мъчително да си заминем още в първата фаза. “

Треньорът Хорхе Сампаоли също повдигна глава. Дали той е правил състава или дуетът Масчерано-Меси, надали ще се разбере. Факт е, че този път Сампаоли бе мирен и не с костюм, а по спортен екип край терена.
„ Когато Лео пристигна и ме прегърна, се почувствах горделив – сподели селекционерът. – Знае какъв брой съм сензитивен. Горд съм, че съм с Меси, че споделям такива моменти с Меси. Той е момче, което се смее, което плаче, което страда. Някои настояват, че не обичал да играе за Аржентина – не е правилно! Националният тим го прави още по-силен. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР