Московският завод на Рено преминава под управление на града и

...
Московският завод на Рено преминава под управление на града и
Коментари Харесай

Московският завод на Рено ще произвежда леки автомобили „Москвич“

Московският цех на Рено минава под ръководство на града и ще създава леки коли под историческата марка Москвич, заяви в персоналния си блог кметът на съветската столица Сергей Собянин.

„ Чуждестранният притежател е решил да закрие завода на Рено в Москва. Това е негово право, само че не можем да позволим хиляди служащи да останат без работа. Ето за какво взех решение да поема завода под ръководство на града и да възобновя производството на леки коли под историческата марка „ Москвич “, написа кметът. Той добави, че ще се опитат да запазят по-голямата част от личния състав, директно нает в завода, и обвързваните с него служащи.

„ Камаз “ ще стане главен софтуерен сътрудник на възобновения Московски авто цех. На първия стадий ще бъде проведено производството на типичен коли с мотор с вътрешно горене, а в дълготраен проект - и на електрически коли. Освен това дружно с „ Камаз “ и съветското Министерство на индустрията и търговията работим по локализирането на производството на оптимален брой автомобилни съставни елементи в Русия “, посочи Собянин. По думите му автомобилният цех на Волгоградски проспект има дълга и славна история. Преди съвсем 100 години тя стартира с производството на коли Форд. В продължение на десетилетия тук се създават именитите локални коли „ Москвич “. От 1998 година насам заводът си сътрудничи с Рено, като от поточната линия слизат Logan, Duster и Sanderos.

„ През 2022 година ще отворим нова страница в историята на Москвич “, дава обещание кметът на Москва.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР