Московският стадион Лужники е готов да помогне на УЕФА и

...
Московският стадион Лужники е готов да помогне на УЕФА и
Коментари Харесай

Лужники готов да приеме мачове от Евро 2021 при нужда

Московският стадион " Лужники " е подготвен да помогне на УЕФА и да одобри мачове от Европейското състезание по футбол през 2021-а година, в случай че европейската централа има проблеми с някои игрища.

На 9-и април английското издание " Дейли Мейл " написа, че някои от градовете-домакини няма да могат да одобряват мачове, защото имат други към този момент платени събития на същите дати. Стадионите в Италия и Испания пък надали ще са подготвени след пандемията от ковид, която мощно засегна и двете страни.

От УЕФА обявиха, че сега водят договаряния с плануваните домакини, които трябваше да одобряват мачовете през тази година и до края на април би трябвало да има изясненост. Самите градове също би трябвало да преценяват дали могат или не могат да пренаредят програмата си.

" Технически нашият стадион е подготвен да одобри събитие от тагова равнище като мачове от Европейско състезание. " Лужники " разполага с всички нужни благоприятни условия. Нека не забравяме, че стадионът беше главен на семейството на Русия на Мондиал 2018. Що се отнася за времето, което ни е нужно с цел да се подготвим на 100 % съгласно условията за Евро 2021, то ще забележим дали можем, в случай че имаме зелена светлина от УЕФА, се споделя в изказване на пресслужбата на " Лужники ".

Капацитетът на " Лужники " е 81 хиляди места, а Русия към този момент има един град-домакин и това е Санкт Петербург, където и съветският народен тим ще семейства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР