Московският градски съветник Алексей Горинов получи присъда от 7 години

...
Московският градски съветник Алексей Горинов получи присъда от 7 години
Коментари Харесай

Градски съветник от Москва осъден на 7 г. затвор, говорил против войната в Украйна

Московският градски консултант Алексей Горинов получи присъда от 7 години затвор през днешния ден поради това, че е осъдил съветското навлизане в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция като се базира на Франс прес.

От 24 февруари, когато стартира съветската инвазия в Украйна, съветските управляващи вкараха редица закони, съпроводени със сурови санкции за всички, които обществено се опълчват на съветската атака, като даже беше неразрешено потреблението на думите " война " и " инвазия " по отношение на нея. Русия назовава офанзивата " специфична военна интервенция ".

Съдия Олеся Менделеева от Мешчанския областен съд в съветската столица разгласи, че 60-годишният Горинов е отговорен за " разпространяване на погрешна информация " за съветската войска посредством потребление на " служебните си функционалности " в границите на проведена група, стимулирана от " политическа ненавист ". Преди произнасянето на присъдата хората, присъстващи на процеса, приветстваха подсъдимия, което наложи тяхното извеждане от правосъдната зала. Веднага след оповестяването на присъдата адвокатката на Горинов - Екатерина Тертухина, съобщи, че ще апелира правосъдното решение.

Алексей Горинов е първият съперник на войната, който получава ефикасна присъда за позициите си, които е изказал по време на заседание, предавано в ЮТюб. " Всички старания на гражданското общество би трябвало да се съсредоточат върху прекъсването на войната и отдръпването на съветските сили от украинската територия ", е декларирал той по време на това мероприятие.

По време на процеса Горинов загатна, че е срещу войната като цяло и описа за татко си - деец неработоспособен от Втората международна война. Той обаче също по този начин загатна и украински градове като Буча, където съветските сили са упреквани във военни закононарушения и издевателства, което път съветските управляващи дефинират като неистина и инсценировка.

От началото на съветската инвазия в Украйна десетки хора в Русия, които я разкритикуваха, са преследвани от управляващите, като нормално са им налагани санкции. Други обаче ги грозят тежки присъди и затвор, като да вземем за пример един от последните опозиционери, останали в страната - Владимир Кара-Мурза, и артистката и музикантка от Санкт Петербург Александра Скочиленко, която е в ареста от април. Освен арести и санкции, съветските управляващи блокираха на своя територия редица локални и непознати медии, както и обществени мрежи като Туитър, Facebook и Инстаграм.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР