Московският градски съд отложи за 9 юни делото по иска

...
Московският градски съд отложи за 9 юни делото по иска
Коментари Харесай

Нови материали по делото срещу фонда на Навални

Московският градски съд отсрочи за 9 юни делото по желае на прокуратурата - Фондът за битка с корупцията на Алексей Навални да бъде разгласен за екстремистка организация. В същото време съветският парламент разисква законопроект, който не разрешава на участници в екстремистки групи да се кандидатират за депутати.

Днес обвиняването е показало на съда голямо количество нови материали по делото против организацията на Навални, оповестиха неговите юристи. Делото се гледа при закрити врата.

" Днес делото се усили с още няколко тома. Бяха показани шест, дори седем несекретни тома и още няколко секретни.
До ден сегашен не разбираме какво съответно се вменява на нашите клиенти, т.е. в какво упрекват Фонда за битка с корупцията, обвързвано с екстремистка активност ", сподели юристът на Навални Иван Павлов.

В края на април прокуратурата нападна щабовете на Навални, които се видяха принудени да спрат активността си. Под прицел е и учреденият от Навални Фонд за отбрана на гражданските права.

Ако организациите бъдат приети за екстремистки, това може да повлече след себе си гонене и затвор за сподвижници на опозиционера. Дори регистрацията в интернет в поддръжка на Навални може да има последици. Служител на московското метро е уволнен поради това. Негов сътрудник е разпитван в полицията.

" Разбираш ли, че с регистрацията може би се си подписал, че подкрепяш екстремистка организация? Това е от две до седем години ".

Според съдружниците на Навални задачата е неговото придвижване да се разгласи отвън закона, с цел да не може да взе участие в акцията за изборите през септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР