Московският градски съд остави в сила присъдата на руския политик

...
Московският градски съд остави в сила присъдата на руския политик
Коментари Харесай

Съдът в Москва остави в сила присъдата на руския опозиционер Иля Яшин

Московският градски съд остави в действие присъдата на съветския политик и опозиционер Иля Яшин. През декември предходната година той получи осем и половина години затвор за разпространяване на " погрешна информация " за войната.

Конкретна причина за задържането на Яшин стана предаване в неговия Ютюб-канал от април предходната година, в което той споделя за събитията в украинското градче Буча, където се допуска, че руснаците са направили серия изтезания и военни закононарушения. Всички претенции на опозиционера и отбраната му бяха отхвърлени.

Съдът отхвърли той да бъде доведен в залата. Яшин се яви на съвещанието посредством видео връзка. Беше отхвърлена и молбата му да бъде разпитан представителя на съветското военно министерство Игор Конашенков. Яшин беше изискал и мнение от Конституционния съд за законосъобразността на публикацията, по която го съдят.

Как се получава по този начин - няма военно състояние, а военната цензура работи, сподели той. Аз ще съм един от тези, които от руните на путинизма ще построи нова свободна и щастлива Русия, добави Яшин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР