Московският градски съд осъди на 25 години в колония със

...
Московският градски съд осъди на 25 години в колония със
Коментари Харесай

Осъдиха критик на Путин на 25 години строг затвор

Московският градски съд осъди на 25 години в колония със непоколебим режим известния публицист и опозиционер Владимир Кара-Мурза по обвиняване в държавна измяна, разпространяване на недостоверна информация за съветската войска и активност в “нежелателна организация ”. Прокуратурата изиска наказване точно от 25 години затвор.
Прочетете още
Владимир Кара-Мурза беше арестуван през април предходната година. Оттогава се намира в следствения арест. Първоначално беше упрекнат в разпространяване на потвърдено недостоверна информация за съветската войска.

Впоследствие прокуратурата добави още две обвинявания - за държавна измяна и за активност в “нежелателна организация ”. През октомври трите каузи бяха обединени в общо наказателно произвеждане. Според версията на следствието по време на обществено изявление в Съединените щати опозиционерът е обвинил съветската войска в потреблението на неразрешени средства за водене на бойни дейности.

Съдебните прения завършиха на 7 април. Тогава Кара-Мурза се възползва от правото си на последна дума и съобщи: “Единственото, за което се упреквам е, че за дългите години на политическата си активност не съумях да убедя задоволителен брой мои сънародници и политици в демократичните страни каква заплаха носи за Русия и за света сегашният режим в Кремъл ”, предава БНР.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР