Московският държавен съд издаде 12-годишна присъда при строг режим на

...
Московският държавен съд издаде 12-годишна присъда при строг режим на
Коментари Харесай

Московски съд осъди на 12 г. затвор украинския журналист Сущенко

Московският държавен съд издаде 12-годишна присъда при непоколебим режим на украинеца Роман Сущенко , упрекнат от Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ РФ) за помощник на спецслужбите на Украйна. Той е сътрудник на новинарската организация " Укринформ ", заяви РИА Новости.

" Признава Сущенко за отговорен (в шпионаж) и го осъжда на 12 години затвор при непоколебим режим ", прочете присъдата съдията Олег Музиченко, съобщи РИА Новости.

Прокурорът изиска 14 година затвор . Делото се води при закрити врата, тъй като е обозначено с гриф " строго секретно ".

Междувременно, съдът конфискувал диктофона на Сущенко в интерес на Федералната работа за сигурност на Русия .

Според Федералните служби, Сущенко като помощник на основното разследващо ръководство на Военното министерство на Украйна, е изготвял секретни сведения за активността на въоръжените сили на Русия и на Руската армия.

Украинската национална организация " Укринформ " от своя страна съобщи, че Сущенко е техен сътрудник от 2002 година В " Укринформ " отхвърлиха обвиняванията за шпионаж и обявиха, че журналистът е в отпуск и е бил в Москва по персонални каузи.

От съветското външно министерство оповестиха, че Сущенско не е търсил от тях акредитация. Гражданинът на Украйна не признава своята виновност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР