Московски съд запорира имущество и средства на Google в Русия

...
Московски съд запорира имущество и средства на Google в Русия
Коментари Харесай

Московски съд запорира собственост на Google в Русия за 7 милиона долара

Московски съд запорира имущество и средства на Гугъл в Русия на стойност 500 милиона рубли (7 милиона долара), оповестиха новинарските организации в иск поради рестриктивните мерки, които американската софтуерна компания сложи на канала в YouTube на известна съветска телевизионна компания, предава Ройтерс.

Собственикът на Гугъл Alphabet Inc. не отговори незабавно на искане от Ройтерс за коментар.

Руските новинарски организации оповестиха, че казусът се отнася до GPM Entertainment Television на Gazprom Media Holding, която заведе дело с искане Гугъл да възвърне достъпа до акаунта му в YouTube.

, е под мощен напън от съветския медиен регулатор и политици.

Русия блокира някои други задгранични интернет компании, включителнона Meta Platforms Inc., поради ограниченията на обществените мрежи на компанията да управляват осведомителните потоци, след началото на съветската инвзаия в Украйна. YouTube остава наличен за в този момент.

" Искът на GPM Entertainment Television за предприемане на краткотрайни ограничения е почетен ", съобщи Арбитражният съд в Москва, представен от Интерфакс.

В него се споделя, че ограниченията ще включват " запориране на средства (включително пари в брой, които ще постъпват в банкови сметки), както и цялото движимо и недвижимо имущество, благосъстоятелност на Гугъл, на обща стойност 500 милиона рубли ".

Gazprom Media има няколко основни актива за обществени медии, в това число ВКонтакте (VK)-руският аналог на " Facebook ", и малките екрани (НТВ и др.) в Русия, някои от които се облагодетелстват от напускането и блокадата на задгранични интернет компании.
 Русия глобява Гугъл поради
Русия глобява Гугъл поради " фалшив " за интервенцията ѝ в Украйна

Санкцията е в размер на 4 млн. рубли

Друг съд в Москва наложи санкция на благотворителната организация с нестопанска цел Wikimedia в размер на 3 милиона рубли (около 73 хиляди лева) за седем публикации в Wikipedia с погрешни, съгласно съда, данни за съветските военни дейности в Украйна, събитията в Буча и Мариупол, предава ТАСС.

От материалите, оповестени в съда, следва, че повода за санкцията са седем публикации в Уикипедия, в това число тези за интервенцията на въоръжените сили на РФ в Украйна, събитията в Буча и разрушаването на болница и спектакъл в Мариупол. Това е първият път, когато Wikimedia е подведена под административна отговорност по този член от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР