Московски съд забрани на швейцарската банка Ю Би Ес ,

...
Московски съд забрани на швейцарската банка Ю Би Ес ,
Коментари Харесай

Ю Би Ес и „Креди сюис“ няма да се разпореждат с дъщерните си дружества в Русия

Московски съд забрани на швейцарската банка Ю Би Ес, както и на добитата от нея „ Креди сюис “ да се разпореждат с дялове в техните съветски дъщерни сдружения. Това демонстрират правосъдни документи, оповестени след искане от съветската „ Зенит банк “, която се притеснява от загуби, в случай че швейцарските кредитори изоставен Русия, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Зенит банк “ е показала изказване пред съда, в което показва, че съгласно нея съветските дъщерни сдружения на Ю Би Ес и „ Креди сюис “ се готвят да прекратят активността си в Русия. Това би изложило съветската банка на риск от възможни загуби, свързани със заем, провиснал през октомври 2021 година

Тогава съветската банка се е включила към съглашение за даване на синдикиран заем на основаната в Люксембург земеделска компания „ Интергрейн “,  за която функционалността на кредитен сътрудник изпълняваше „ Креди сюис “.

През ноември 2021 година „ Зенит банк “ е трансферирала 20 милиона $ на „ Интергрейн “. След наложените западни наказания на банката обаче, „ Креди сюис “ я е уведомила, че няма да превежда заплащания към нея, свързани с заема за „ Интергрейн “.

Съдебните документи демонстрират още, че „ Зенит банк “ е подала молба за краткотрайни ограничения, отправяйки искане към съда да конфискува средства, принадлежащи на „ Креди сюис “ и Ю Би Ес, както и да забрани разпореждането им с акции.

Искането на съветския заемодател за конфискация на средства не е задоволено, а последващо правосъдно съвещание е планувано за 14 септември.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР