Московски съд удължи до 30 януари 2024 г. срока на

...
Московски съд удължи до 30 януари 2024 г. срока на
Коментари Харесай

Московски съд удължи срока на задържането на американския журналист Гершкович

Московски съд удължи до 30 януари 2024 година периода на задържането на репортера на в. " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович , съобщи Ройтерс.
Журналистът беше арестуван на 29 март в Екатеринбург, като беше упрекнат в шпионаж - обвиняване, което самият Гершкович отхвърля. Той е застрашен от наказване до 20 години затвор.

В същото време в Москва стартира и процесът на втора инстанция против правозащитника от неправителствената организация " Мемориал " Олег Орлов , който може да получи до 3 години затвор за изказвания против войната в Украйна. 70-годишният деятел е упрекнат, че е протестирал против съветската атака в прилежащата страна и е написал остра публикация против съветските управляващи, оповестена във френското издание " Медиапар ".

Организацията " Мемориал " б еше разпусната от съветския съд в края на 2021 година, а през 2022 година тя получи Нобелова премия за мир.

В същото време в Москва стартира и процесът против Игор Гиркин , изявен националист, отправил рецензии против Кремъл и военната тактика в украинския спор. Той е упрекнат в екстремизъм, като може да получи до 5 години затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР