Московски съд удължи ареста на репортера на Wall Street Journal

...
Московски съд удължи ареста на репортера на Wall Street Journal
Коментари Харесай

Русия отново удължи ареста на американския репортер Гершкович

Московски съд удължи ареста на репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович, който беше арестуван по обвинявания в шпионаж, оповестява в. " Гардиън ".

По време на малко съвещание през днешния ден съдът разпореди Гершкович да остане в пандиза до 30 ноември.

Първоначално предварителният му арест трябваше да изтече

Той е държан в известния със суровите си условия затвор " Лефортово " в Москва и може да получи присъда до 20 години , в случай че бъде приет за отговорен.

Делото към момента е във фаза на следствие и не е избрана дата за разглеждането му. Днешното чуване се организира при закрити врата.

беше задържан през март и упрекнат в шпионаж - нещо, което той и Wall Street Journal отхвърлят. Службата за сигурност на ФСБ на Русия твърди, че той е събирал държавни секрети за военно-промишления комплекс на страната.
 Русия
Русия " в контакт " със Съединени американски щати за арестувания кореспондент

Въпреки това, съветското държавно управление отхвърли да разкрие детайлности

Първоначално Гершкович беше арестуван до 29 май, само че след това съдът удължи ареста му до 30 август по време на правосъдно съвещание при закрити врата.

Съединени американски щати настояват, че и приканиха за незабавното му освобождение.

По-рано през този месец направи третото си посещаване при Гершкович и заяви, че той наподобява в положително здраве макар сложните условия.

Арестът на Гершкович - първият случай, в който американски кореспондент е упрекнат в шпионаж в Русия от 1986 година насам - беше общопризнат от Запада като ход на Москва да си обезпечи разменна монета при договарянията за освобождение на пандизчии.

Досега обаче не се вижда прогрес в полемиките за допустима замяна.

Миналия месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е сериозен в желанията си за замяна на пандизчии против Гершкович и съобщи, че процесът е " в ход ". Кремъл също загатна, че е отворен за, включваща и журналиста, само че акцентира, че сходни диалози би трябвало да се организират надалеч от очите на обществеността.
 Все още няма изясненост за размяната на арестувания в Русия Гершкович
Все още няма изясненост за размяната на арестувания в Русия Гершкович

Текат договаряния Русия-САЩ, само че елементи не се оповестяват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР